Čista petica: 5 rastućih oblasti za sjajnu IT karijeru

Autor:

Vesti

11.08.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U današnje vreme, mnogi žele da promene profesiju i postanu deo IT sveta, ali nisu sigurni koje veštine su im potrebne za to.

Republika

Foto: romo Comtrade-CODE

 

Tehnologija je široko polje i postoji mnogo zanimljivih pravaca i oblasti u okviru nje.

Stručnjaci CODE centra kompanije Comtrade za IT obuke , jedne od najpopularnijih škola programiranja u regionu, znaju koja IT područja trenutno imaju najveći potencijal za dobru zaradu i siguran posao, kao i kako njima ovladati.


Dobar izbor za građenje uspešne IT karijere predstavljaju sledeće oblasti:
1. Veštačka inteligencija
Veštačka inteligencija, ili AI (engl. Artificial Intelligence), idealna je za programere koji žele da probaju nešto novo.  Zapošljavanje AI stručnjaka raste vrtoglavom brzinom. Danas, 43% kompanija koristi neki oblik veštačke inteligencije u svom radu, zbog čega su AI stručnjaci veoma cenjeni i dobro plaćeni.
Ko želi da napreduje u polju veštačke inteligencije, potrebno je da zna jedan od najkorišćenijih programskih jezika – Python.
2. Mašinsko učenje
Od glasovnih asistenata kao što su Siri i Aleksa, čet botova, do samovozećih automobila, primene mašinskog učenja u tehnologiji su mnogobrojne. Danas, mašine nam pomažu i da predvidimo verovatnoću zaražavanja pacijenta COVID-19 virusom, kao i da brže razvijamo lekove.
O kojem god načinu primene da govorimo, Java, C#, Python i JavaScript obuke biće od velike važnosti za sve koje zanima mašinsko učenje.
Republika

Foto: romo Comtrade-CODE

 

 

3. Nauka o podacima i analitika
Obrazovanje, finansije, zdravstvo, razvoj softvera – danas svi zavise od podataka. Upravo zato, ne iznenađuje činjenica da je pozicija Data scientist ocenjena kao treći najbolji posao u Sjedinjenim Američkim Državama.
Stručnjaci koji znaju da upravljaju podacima od neprocenjive su važnosti za kompanije. Naš recept za uspeh u ovom polju je Querying MS SQL Server. Tokom obuke, polaznici CODE centra za IT obuke kompanije Comtrade uče osnove pisanja upita, funkcija i procedura neophodnih za dalji napredak u karijeri.

4. Cloud Computing

Sve više kompanija prelazi sa klasičnih servera na rešenja gde su podaci smešteni „u oblaku“, što nam govori da će te veštine biti veoma tražene u narednim godinama.
Iz tog razloga, posebnu pažnju u CODE centru posvetili smo cloud tehnologiji. Pored programskih jezika, našim polaznicima nudimo i ASP.NET obuku. Ova tehnologija kompanije Microsoft prvi je izbor za veb aplikacije u državnim i finansijskim institucijama, energetskoj i medicinskoj industriji, a sastavni je deo i poznatih sajtova kao što su Amazon i eBay.
Republika

Foto: romo Comtrade-CODE

 

 

5. Razvoj mobilnih aplikacija
Danas u svetu 3,8 milijardi ljudi koristi pametne telefone - i taj broj nastavlja da raste svake godine. Kompanije koje žele da ostanu relevantne moraju da razvijaju mobilne aplikacije. Sjajan karijerni izbor za mobilni razvoj su JavaScript ili Python, a mi preporučujemo i mnogobrojne prednosti PHP Development obuke.

Bez ikakve sumnje, ključ za dugotrajnu i profitabilnu karijeru nalazi se u nekoj od navedenih oblasti. Iz tog razloga, svi oni koji prate rastuće trendove i odluče se za upis u  IT centar kompanije Comtrade, prave siguran korak ka uspešnoj budućnosti!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading