REPUBLIKA SAZNAJE: Univerzitet odbacio žalbu rektorke kao nedozvoljenu!

Autor: Republika

Vesti

21.07.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu odbacio je kao nedozvoljenu prijavu rektorke BU Ivanke Popović u vezi sa doktoratom ministra Siniše Malog, saznaje Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ, S. Aćimović
Ivanka Popović i Siniša Mali

Na osnovu dokumentacije u koji je Republika imala uvid, a koji je potpisao predsednik odbora za profesionalnu etiku Beogradskog Univerziteta Vuk Radović, jasno je da je žalba Popovićeve odbija, dok se u obrazloženju odluke podseća da je presudom Upravnog suda uvažena tužba Siniše Malog.

- Protiv ovog rešenja stranke mogu pokrenuti stranke mogu pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u roku od 30 dana od prijema ovog pismenog rešenja - navodi se u dokumentaciji koju objavljujemo.

Podsetimo, Ivanka Popović nedavno se kandidovala za drugi mandat na čelu najprestižnije obrazovne institucije u Srbiji, ali je u toj trci izgubila pošto je za novog rektora izabran Vladan Đokić.

Njen mandat, međutim, prema važećim propisima traje do septembra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladica

21.07.2021 14:11

Radujem se što ova poslušnica opozicije odlazi. Radila nezakonito i još podnela žalbu - opet nezaakonito.