SVETSKA VICE-ŠAMPIONKA! Fantastična Nađa Vesić na Svetskom takmičenju mladih naučnika

Autor:

Vesti

20.07.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nađa Vesić, učenica Osnovne škole "Ruđer Bošković", osvojila je 2. mesto na Svetskoj smotri istraživačkih radova mladih naučnika "World inovative science fair", koje je organizovala Indonesia Scientific Society.

Foto: Promo foto
Nađa Vesić

Nađa je još jednom pokazala da se sjajno nosi sa različitim izazovima iz sveta nauke. Osvojila je drugo mesto braneći rad na temu "Uticaj viskoznosti sintetičkih maziva na koeficijent trenja klizanja". Nađin rad bio je drugi u konkurenciji 168 radova iz celog sveta, a ona najmlađa učesnica kao učenica sedmog razreda osnovne škole koja se takmičila sa učenicima srednjoškolskog uzrasta.

Nađu očekuje i takmičenje na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja će se održati u avgustu na koje se plasirala posle ogromnog uspeha na Evropskoj olimpijadi gde je osvojila prvo mesto.

Verujemo da će Nađina posvećenost  nauci i želja za napretkom doneti još izuzetnih rezultata, a ceo tim Ruđera će biti tu da je bezrezervno podrži! 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading