IMPRESIVNI REZULTATI ĐAKA BEOGRADSKE ŠKOLE: Ruđerovci za 5+

Autor:

Vesti

11.06.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škola "Ruđer Bošković" i protekle školske godine je opravdala najviši renome i potvrdila da je oaza znanja u srcu Košutnjaka.

Foto: Privatna arhiva

Srpski telegraf vam predstavlja uspehe učenika ove obrazovne ustanove.

FIZIČARI

"Ruđerova" ekipa mladih fizičara postigla je veliki uspeh - prvo mesto na opštinskom takmičenju, gde je najbolji rezultat ostvario Petar Tolimir, učenik šestog razreda, sa sjajnih 100 poena, zauzevši prvo mesto. Na okružnom takmičenju Petar je osvojio drugo mesto, a na republičkom takmičenju bio je treći.

MATEMATIKA

Učenici "Ruđera" prepoznatljivi su u matematičkim krugovima, učestvuju na različitim nivoima takmičenja i ostvaruju zapažene rezultate. Na matematičkom takmičenju Misliša treću nagradu osvojili su Luka Guzijan (3A), Andrej Kovačević (4A), Viktor Luka Krčevinac (4A), Petar Tolimir (7A), a drugu Ana Ljubičić (4B).

Učenici prve godine Gimnazije "Ruđer Bošković" Luka Janković i Filip Dimitrijević takmičili su se na državnom takmičenju iz matematike. Luka je osvojio drugo mesto.

Na onlajn revijalnom republičkom takmičenju Dabar iz računarske i informatičke pismenosti, ali bez diploma i rangiranja, Sonja Pjanović (6B) i Andrej Nesterenko (8B) plasirali su se s maksimalnim brojem bodova na školskom takmičenju.

Foto: Privatna arhiva

Košarkaši melju sve redom

Košarkaši škole "Ruđer Bošković" su prvaci Beograda. U ekipi su Ognjen Srzentić, Mihajlo Marković (kapiten), Kosta Trifunović, Andrej Ivanić, Vuka Danilović, Lazar Savić, Filip Bajković, Boris Milošević, Mijat Cvijović i Aleksandar Radić, a sve to pod dirigentskom palicom nastavnika Aleksandra Lekića. Titulu najboljeg igrača turnira poneo je Ognjen Srzentić.

Ogroman uspeh postigli su i basketaši koji su osvojili prvo mesto na regionalnom prvenstvu školskog sporta u basketu tri na tri u kategoriji učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola u Beogradu. Zlatnu ekipu činili su Ognjen Srzentić, Mihajlo Marković, Kosta Trifunović i Vuk Danilović sa trenerom Aleksandrom Lekićem na čelu. Mihajlo Marković bio je najbolji igrač turnira.

GEOGRAFIJA

Na opštinskom takmičenju Nacionalne geografske olimpijade učenici "Ruđera" Nađa Vesić (8B), Mateja Ćumurija (8B), Vanja Antić (9B), Uroš Golubović (9B) i Ognjen Srzentić (9B) plasirali su se na okružni nivo. Na republički nivo prošli su učenici sedmog i osmog razreda Nađa Vesić, Mateja Ćumurija, Vanja Antić i Ognjen Srzentić. Nađa Vesić je bila prva na republičkom takmičenja i time izborila plasman na evropsko prvenstvo.

Foto: Privatna arhiva
Nađa Vesić plasirala se na evropsko prvenstvo iz geografije

ENGLESKI

Na okružnom takmičenju učestvovali su Vanja Antić i Andrej Ivanić iz 9B i Vanja se plasirao na republičko takmičenje.

UMETNOST

Učenik 1A Konstantin Goga osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom likovnom dečjem takmičenju Mali bitoljski Monmartr u Makedoniji. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 13.737 radova iz 453 škole iz 33 zemlje. Učenica druge godine gimnazije Mia Trifunović s drugim glumcima u amaterskom studiju "Bis" pobedila je na 61. festivalu beogradskih amaterskih pozorišta predstavom "Društvo mrtvih pesnika".

NOVINARSTVO

Novinarska redakcija "Ruđera" odnela je nagradu za časopis "Đački kutak", koji je proglašen za najbolji školski časopis osnovnih škola u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading