KADAR NEVERA! Na Zvezdari RADI GREJANJE usred TROPSKOG TALASA: Beograđani šokirani, odmah zvali nadležne

Autor: Republika

Vesti

17.07.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da nisu bile dovoljne preterano visoke temperature vazduha poslednjih dana, sugrađane iz Vojina Đurašinovića Kostje na Zvezdari dodatno su u četvrtak po podne "ugrejali" radijatori u stanovima.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Situaciju za verovali ili ne, doživeli su stanari na brojevima 17 i 19, kada su sasvim slučajno primetili mlaka rebra u svojim domovima, i to samo onaj deo komšija čiji stanovi gledaju na toplanu "Mirijevo".

Neobična, a pomalo i ironična situacija šokirala je ove Beograđane. Kako je ispričala Marija Š. iz broja 19, ne zna koliko su dugo grejani stanovi, ali ona je slučajno to primetila tek popodne.

- Slučajno sam se uhvatila za cev u hodniku i ostala sam zatečena time što je mlaka - priča Marija. - Ubrzo zatim pozvala me je komšinica i pitala me je da li mi je topao radijator i u dnevnoj sobi, kao njoj. Ponovo sam ostala u čudu jer očigledno nešto nije bilo u redu.

Komšije u broju 19 pozivali su jedni druge i tako alarmirali celu zgradu. Utvrdili su da je topla samo jedna vertikala njihove stambene zajednice, a pronela se ista priča i u susednoj zgradi, u broju 17. Kako priča Zoran M., kada je čuo, mislio je da je reč o vicu.

- Da ne verujete, kad je napolju skoro 40 stepeni, puštaju grejanje, a kada je minus ume da se dogodi kvar pa se smrznemo u stanovima. Sve je naopako - čudi se Zoran.

Prema rečima komšija, zvanično nemaju odgovor na pitanje šta se dogodilo. Dva su tumačenja ovog neobičnog problema. Ili je reč o probama toplovoda, za koji sumnjaju da je nedavno izgrađen u Rableovoj ulici, budući da su radovi završeni, ili o očiglednoj grešci. Veruju i u mogućnost da je neki ventil popustio pa je voda otišla u radijatore, prenose Novosti.

Šta je dovelo do grejanja stanova u letnjem periodu pitali smo i JKP "Beogradske elektrane". Oni su nam potvrdili da su dobili reklamaciju od jednog stanara da vertikala na grejnim instalacijama progreva, ali konkretno objašnjenje situacije nismo dobili.

- Terenska ekipa "Beogradskih elektrana" je odmah izašla na reklamaciju i intervenisala u toplotnoj predajnoj stanici i izvršila proveru u stanu potrošača koji je uputio reklamaciju - rekli su u preduzeću. - Vlasnik stana je odmah i potvrdio da je prestalo progrevanje.

GREJNA SEZONA POČINJE 15. OKTOBRA

Prema važećoj Odluci o snabdevanju toplotnom energijom, grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila. Izuzetno, u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja, objekti će biti zagrevani danima za koje u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepena Celzijusa ili nižu. Ukoliko se ovi uslovi nastave i posle 3. maja, Sekretarijat za energetiku, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima.

Iz ovog preduzeća takođe napominju da na svakom grejnom području, na kojem potrošači imaju uslugu potrošne tople vode, može doći do slučajnog progrevanja u grejnim instalacijama, mada se to retko dešava, a takve reklamacije se odmah otklanjaju. Međutim, stanari u Vojina Đurašinovića Kostje, toplu vodu imaju kroz bojler, čime je ova situacija dodatno čudna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vladimir

17.07.2021 13:04

platite račune za grejanje pa će vam isključiti grejanje