(FOTO) Otvoren Dečji kutak, do kraja avgusta bogat program za decu

Autor:

Vesti

03.07.2021

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dečji kutak", besplatan kulturno-umetnički program za najmlađe, otvoren je večeras u Ulici cara Lazara u Beogradu, a do kraja avgusta održavaće se svakog vikenda.

RepublikaFoto: Grad Beograd

- Ovo je samo jedna od nekoliko manifestacija koja se održava tokom vikenda u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da će se u glavnom gradu od 15. jula održavati i pozorišne predstave na otvorenom.

Vesić je izrazio očekivanja da će ovakvi događaji postati tradicija, a posebno su značajni, kaže, jer se zbog epidemije još uvek ne putuje u velikoj meri.

- Trudimo se da Beograd punim srcem živi tokom ovog leta - rekao je Vesić novinarima.

Programe za decu, kao i filmske projekcije za odrasle, koji će se održavati na Kosančićevom vencu, organizuje opština Stari grad u saradnji sa ustanovom kulture "Parobrod", Dečijim kulturnim centrom, Kombank dvoranom, Crvenim krstom i Muzejom grada Beograda.

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović kaže da je cilj da svake godine bude što veći broj manifestacija za decu, a naglašava, tome idu u prilog uređeni javni prostori.

- Želimo da ih aktiviramo i pokažemo njihov pun potencijal - poručio je Marjanović i pozvao roditelje da povedu mališane i uživaju u beogradskom programu.

Radionice za decu školskog uzrasta biće organizovane na dve lokacije - Topličin venac - Park vojvode Vuka i Kalemegdan - plato ispred paviljona Cvijeta Zuzorić.

Otvaranje Dečjeg kutka večeras je obeležio nastup hora Dečijeg kulturnog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading