SRBE VRAĆAJU SA GRČKE GRANICE! Putnici satima čekali na Evzoniju!

Autor:

Vesti

01.07.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U grčkim medijima za danas je najavljeno otvaranje svih graničnih prelaza. Ipak, turisti iz Srbije potvrdili su za Mondo da je prelaz Dojran i dalje zatvoren i da su morali da se vraćaju na Evzoni, gde su čekali dva sata na ulazak u Grčku.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

U medijima se juče pojavila informacija da će svi granični prelazi za Grčku od danas biti otvoreni, ali se ova informacija pokazala netačnom i prelazi su i dalje zatvoreni.

Na stranici "Live from Greece" objavljeno je da će deset graničnih prelaza biti otvoreno, nakon čega se veliki broj turista iz Srbije uputio se na Dojram, sa kojeg su vraćeni.

Nakon toga, srpski turisti dva sata su čekali na prelazu Evzoni kako bi ušli u Grčku, saznaje Mondo. 

Najveći granični prelaz za ulazak u Grčku iz pravca Severne Makedonije "Evzoni", koji je do sada radio od sedam do 23 sata, od 1. jula biće otvoren non-stop, preneo je RTS pozivajući se na grčke medije. 

"Od 1. jula 24-satno radno vreme imaće prelazi Evzoni, Promahonas, Dorjan, Niki, Kastanies, Kipoi, Nymfaia, Ormeneio, Kristalopigi, Kakavia a od 2. jula 24 sata biće otvoren i prelaz Eksohi", javljaju grčki mediji.

Ova informacija preneta je na Fejsbuk stranici "Live from Greece", gde je saopšteno je da se u Grčku od danas može ući preko 10 graničnih prelaza, dok će se 2. jula, otvoriti i jedanaesti. 

Naši turisti morali da se vraćaju

Ipak, kako kažu naši turisti u Grčkoj, ova informacija ispostavila se kao netačna.

Došli smo na prelaz Dojran ali se ispostavilo da još uvek nije otvoren i da je informacija nije tačna. Zato smo morali da idemo na prelaz Evozoni gde smo čekali dva sata. Turisti koji kreću u Grčku treba da znaju da treba da se drže starih odredbi, jer je sve još uvek nesigurno kaže za MONDO ova putnica. 

Najnovije informacije

Prema najnovijim nezvaničnim informacijama, granični prelaz Dojran će biti otvoren tek u subotu. Takođe, iako je objavljeno da Evzoni sada radi 24 časa, zapravo i dalje radi po starom radnom vremenu, od sedam ujutru do 23 uveče.

Predsednik Jute, Aleksandar Seničić takođe je potvrdio da granični prelaz Evzoni još uvek nije otvoren 24 sata.

Sve putnike je zamolio za strpljenje i poručio da bi situacija trebalo da se stabilizuje u roku od dan, dva kada će Evzoni najverovatnije početi sa celodnevnim radom kako je i najavljeno.

Pravila ostaju ista 

Pravila ulaska u zemlju ostaju ista. Osobe koje su vakcinisane dostavljaju potvrdu o primljene dve doze vakcine izdatu od zvaničnih državnih institucija, uz uslov da druga doza cepiva protiv korona virusa bude primljena minimum 14 dana pred polazak.

Druga opcija je negativan PCR test ne stariji od 72 sata i treća, potvrda o preležanoj infekciji, stara između 2 i 9 meseci od datuma putovanja. Sada je na sve to dodata i mogućnost prelaska granice uz negativan antigenski test koji je tri puta jeftiniji od PCR testa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading