(FOTO) DODELJENA BESPLATNA AUTO SEDIŠTA: Pronatalitetna politika APSOLUTNI IMPERATIV GO Stari grad

Autor:

Vesti

24.06.2021

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska opština Stari grad, obezbedila je roditeljima sa prebivalištem na teritoriji opštine auto-sedišta za decu do tri godine starosti. Predsednik opštine Radoslav Marijanović, uručio je danas roditeljima najmlađih Starograđana ukupno 220 auto-sedišta i istakao da je bezbednost dece u saobraćaju izuzetno važna tema o kojoj treba svakodnevno govoriti.

RepublikaFoto: GO Stari Grad

- Svesni smo da je niska stopa nataliteta jedan od najvećih problema sa kojima se suočava naše društvo i upravo zbog toga u narednom periodu mi ćemo se kao opština potruditi da stvorimo podsticajne uslove za proširenje porodica - istakao je predsednik opštine Radoslav Marijanović dodao da će pronatalitetna politika biti apsolutni imperativ gradske opštine Stari grad u narednom periodu.

Podsećamo da je odlukom nove uprave povećan novčani iznos koji se dodeljuje svim novorođenim bebama sa 10.000 na 15.000 rsd, pa su tako u proteklom periodu dodeljeni vaučeri ukupne novčane vrednosti od 3.735. 000,00 dinara.

Otvaranjem novih igrališta na donjem Dorćolu, u Ulici despota Đurđa, Drinčićevoj i Pančićevoj ulici, ovaj deo grada sada ispunjen je dečijom grajom što je preduslov za srećno odrastanje.

Opština Stari grad misli na svoje najmlađe sugrađane i tokom tropskih letnjih meseci i za njih je organizovala besplatnu školu plivanja i vaterpola koja je pre nekoliko dana počela i u koju trenutno ide više od 100 dece.

RepublikaFoto: GO Stari Grad

U prilog činjenici, da je osnovnoškolsko obrazovanje od izuzetnog značaja za čelnike ove centralne gradske opštine, govori inicijativa u sklopu koje će osnovci dobiti besplatne digitalne udžbenike i tablet računare.

- Trudićemo se da našim najmlađim stanovnicima omogućimo da odrastaju u sigurnom okruženju u kojem će se družiti sa svojim vršnjacima, učiti, istraživati i razvijati svoja interesovanja u različitim poljima - poručio je predsednik opštine Stari grad i pozvao sve roditelje da ukoliko imaju ideje ili inicijative o poboljšavanju uslova života na Starom gradu pišu svojoj opštini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading