VUČIĆ DODELIO UGOVORE NAJBOLJIM DIPLOMCIMA MEDICINE: Oni su budućnost naše zemlje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.06.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji-

RepublikaFoto: Pink/printscreen

Ceremonija uručenja ugovora je organizovana u Palati Srbija, sa početkom u 11.00 časova.

Predsednik Srbije je dodelio ugovore najboljim diplomcima među kojima su  Milica Đorđević - Kragujevac, Dušan Milošević - Prokuplje, Teodora Dražić - Novi Sad, Maša Rapajić - Novi Sad, Vukan Ivanović - Beograd, Nataša Dukuljev - Beograd, Željko Ivošević - Kragujevac, Anđela Đokić - Kragujevac, Kristina Janković - Niš, Milica Živanović - Niš, Aleksandra Milenković - Priština, Edin Mehmedi - Kosovska Mitrovica.

RepublikaFoto: printscreen

Predsednik je studentima čestitao što su, uz veliki trud postali lekari i medicinski tehničari.

- Vi ste odgovornost pokazali ranije i više, ali današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo zagrantovanu budćnost zdravstvenog sistema, već i za vas. Kada država nešto ovako uradi, to nameće još jednu obavezu. To je odnos poštovanja prema državi.

On je naveo da je kao student primao stipendije, a to je "prihvatio kao ogroman poklon" i "trudio se da pokaže poštovanje.

- Vaša odgovornost je ogromna, a posla ćete imati sve više. Danas je odgovornost na lekaru i medicinskim tehničarima veća nego ikada. Imaćemo druge viruse, imaćemo mnogo drugih problema. Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari u svakoj državi.

okazali smo veliku borbenost, divnim lekarima i to nije kurtoazno rečeno. Ne glumimo da smo zahvalni što nam spašavaju živote. Trudio sam se da pomognemo koliko je god moguće, i koliko država može da pomogne - rekao je Vučić.

On je istakao da uloga lekara nikada nije bila veća i zato je važno da imamo univezitete koji su u stanju da školuju najodgovornije i one koji predstavljaju budućnost naše zemlje.

Kako je rekao predsednik, pokazalo se da "kada je najteže stanje, državno zdravstvo rešava sve probleme".

Predsednik je rekao da su plate sve veće i veće i da je država sve ozbiljnija i finansijski stabilnija.

- Zato neću da učestvujem u ukidanju državnog zdravstva, već da ga jačamo i da imate još veća primanja.

Predsednik je mladim ljudima rekao da "država računa na njih i veruje u njih".

Profesorka Novaković: Budućnost Srbije

- Čast mi je da u ime svih dekana, da najboljim diplomcima čestitam ugovor. Već peti put se ponavlja ovaj trend zapošljavanja. Vlada Republike Srbije će se truditi da trajno zadrži ovaj projekat. Ovo je dokaz da država ispunjuje svoja obećanja. Duboko verujemo da se među vama nalaze novi doktori i stubovi našeg društva u medicini. Današnji dan je dokaz trajnog opredeljenja u našoj državi. Znanjem mogu da ostvare svoje ciljeve. Kolege, čestitam vam i nadam se daljem usavršavanju - rekla je profesorka Novaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Tijana

24.06.2021 09:46

Bravo Srbijo što si nagradila tvoje najuspešnije diplomce medicinskih škola i fakulteta.

Grada

24.06.2021 09:48

Ulaganjem u zdravstvo i zapošljavanje mladih ljudi jedino je moguće ako imaju jaku i stabilnu ekonomiju, danas gradimo mnogo bolnica i opremamo ih najsavremenijom opremom. Ulaganjem i jačanjem zdravstva ulažemo u budućnost naše Srbije.

Vojkan

24.06.2021 10:29

Srbija je ponosna što će imati ljude koji će nastaviti da rade i da se usavršavaju!

Ilija

24.06.2021 12:12

Nasi medicinari su izdrzali ogroman teret tokom pandemije! Ako je iko zasluzio povecanje plate to jesu oni!