KRKOBABIĆ: Redovne penzije bez alternative

Autor:

Vesti

23.06.2021

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurne i redovne penzije, koje prate rast zarada u javnom sektoru, svi oblici društvenog standarda i, pre svega, lično dostojanstvo najstarijih nemaju alternativu, složili su se Milan Krkobabić, predsednik PUPS, i prof. dr Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, na godišnjoj skupštini najbrojnije penzionerske organizaciji u zemlji, koja je juče održana u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milan Krkobabić

To je usaglašeni poziv na akciju za sve odbornike PUPS, njih 110 u lokalnim samoupravama, za odborničke grupe u većim gradovima, uključujući i Beograd, Pokrajinsku skupštinu i poslaničku grupu PUPS Tri P, trećoj po snazi u Skupštini Srbije.

Krkobabić je nagovestio da će poslanički klub PUPS Tri P uskoro pokrenuti inicijativu za korekciju Švajcarske formule. Suština te korekcije jeste u tome da penzije ne gube trku sa zaradama, odnosno da prosečna penzija ne bude niža od 50 procenata prosečne zarade! Neophodnost korekcije Švajcarske formule, za koju se zalažu i PUPS i Savez penzionera Srbije, svojevremeno je u razgovoru s liderom PUPS podržao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Krkobabić je i ovoga puta ostao dosledan:

- Vrata PUPS su otvorena za sve penzionere, zaposlene, poljoprivrednike - za sve one kojima je pomoć neophodna. U naša 134 opštinska odbora svi mogu da dođu bez poziva, da kažu svoje mišljenje, kritiku i sugestiju, ali i svoj predlog, a mi ćemo da ih strpljivo saslušamo i argumentovano da im odgovorimo. Spreman sam i za direktan pojedinačan razgovor sa svakim od njih. A sve ono o čemu se dogovorimo biće obavezujuće za naše buduće delovanje u skupštinama na svim nivoima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading