KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ SE USTRMILI NA SRBIJU NAKON SKANDALA U CRNOJ GORI: Trebalo bi da učine isto, zarad stabilnosti u regionu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

18.06.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović pozdravili su usvajanje "Rezolucije o genocidu u Srebrenici", koju je usvojila Skupština Crne Gore ocenivši da je to "civilizacijski čin" i smatra sa bi Bosna i Hercegovina i Srbija "morale da učine isto" i da bi se na taj način obnovilo poverenje kao i jačanje mira i stabilnosti u regionu.

RepublikaFoto: twitter.com/S_Rabinal
Srebrenica

Crnogorski parlament usvojio je sinoć većinom glasova rezoluciju o Srebrenici, na predlog opozicione Bošnjačke stranke.

Komšić je pozdravio usvajenje Rezolucije, koja je doneta uz podršku opozicione DPS Mila Ðukanovića, preneo je portal Klix.


Rezolucija najoštrije osuđuje, kako se navodi, "genocid u Srebrenici", tvrdi se da je "u genocidu stradalo više od 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti", zabranjuje se javno negiranje postojanja ili umanjenje "genocida u Srebrenici", a 11. jul se proglašava Danom sećanja na žrtve Srebrenice.

- Pozdravljam ovu odluku Skupštine Crne Gore i doživljavam je kao iskren i prijateljski čin - poručio je Džaferović, prenosi Klix.ba.


Prema njegovom mišljenju, prihvatanje činjenica utvrđenih u presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala je "jedini ispravan put u sagledavanju prošlosti", a "suočavanje sa istinom i prihvatanje pravde je nužan uslov izgradnje trajnog mira i zdravih odnosa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladica

18.06.2021 17:01

Pre će biti da su genocid izvršili Muslimani iz Srebrenice koji su planski napadali okolna srpska sela i ubijali sve stanovništvo redom, u cilju uništenja i istrebljenja.