GRADSKA ČISTOĆA APELUJE NA GRAĐANE: Omogućite nesmetan rad ekipama, preparat za zaprašivanje komaraca je bezbedan po zdravlje

Autor: Republika

Lifestyle

18.06.2021

07:27

Javno-komunalno preduzeće (JKP) "Gradska čistoća" saopštila je danas da je preperat koji njeni radnici koriste za zaprašivanje komaraca sa zemlje bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da građani ne treba da strahuju.

Tanjug/T. Radovanović
Foto: Ilustracija

- Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovodjenja akcija - navela je JKP Gradska čistoća.

Pojedini mediji javili su ranije da su građani prethodnih dana napadali i gadjali kamenjem ekipe "Gradske čistoće" koje su zaprašivale komarce sa zemlje iz straha da je taj preparat štetan po zdravlje.

- Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlјe lјudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalјe od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore - dodaje se.

"Gradska čistoća" najavila je da će nastaviti akciju suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje u Obrenovcu i okolnim mestima.

Komentari (0)

Loading