VULIN: Zvicer posebno kivan na predsednika koji je poveo borbu protiv mafije

Autor:

Vesti

12.06.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da kriminalne grupe kao što su grupa Veljka Belivuka i Radoja Zvicera mogu da destabilizuju čitave države.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Mi imamo određena saznanja - istakao je Vulin gostujući na TV Prva i dodao da takve grupe mogu da utiču na destiblizaciju, pa i na političku destabilizaciju u zemljama koje su "neposlušne".

- Organizovane kriminalne grupe ove veličine kao Belivukova i Zvicerova su u stanju da destabilizuju čitave zemlje, a ko bi bio bolji predmet destabilizacije nego likvidacija (Aleksandra) Vučića - rekao je Vulin.

On je naglasio da je Balkan miran, jer je Srbija mirna i stabilna i dodao da uklanjanjem Vučića Srbija više ne bi bila stabilna, a onda ni Balkan.

Govoreći o šefu tzv. kavačkog kriminalnog klana Radoju Zviceru, Vulin je istakao da je on kriminalc koji ima neshvatljive sume novca i koji moze da nanese mnogo zla, a da je posebno, kako je rekao, kivan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/ R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Vulin je ukazao da je Zvicer, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije poveo borbu protiv mafije, bio ugledni građanin Crne Gore, pod zašstitom državnih organa Crne Gore i da je uživao u svom novcu, ali da je sada u bekstvu i da može da čini brojne zlocine i da naruči puno zla, a na prvom mestu je kivan na predsednika Vučića.

Povodom akcije "Trojanski štit" Vulin je naglasio da MUP Srbije dobro sarađuje sa FBI i drugim partnerima i naveo da je hapšenje grupe koju je predvodio Dario Ðorđević zvani Dekster izvršeno na osnovu bilateralne saradnje između austrijske policije i policije Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Mi smo pratili Dekstera već duži vremenski period i u trenutku kada smo znali da će se on naći u Beču sa značajnom kličinom drige tu informaciju smo učiinili dostupnom austrijskoj polciiji i on je tamo uhapšen sa 10 kilograma heroina - rekao je Vulin.

On je naveo da je u isto vreme pripadnike njegove kriminalne grupe srpska policija držala na oku i da je najveći deo uhapšen, a da je dvoje lica još u bekstvu.

Vulin je istakao da je Ðorđević učestvovao u pripremama više likvidacija, da se njegov klan bavio rasturanjem narkotika i da su radili za onog ko im plati.

Ministar je ukazao da će se, kada se završi istraga, videti da je to veoma ozbiljna kriminalna grupa koja ima mnogo krvi na rukama.

- Izaci ćemo sa svim saznanjima u narednom periodu, istraga će pratiti svaki trag - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Maja

12.06.2021 10:14

Bio je red da se stane na put kriminalu.

Jelena

12.06.2021 10:15

Jako je bitno da se vodi racuna i poveca bezbednost predsednika Vucica, jer njima je cilj da njemu naskode i izazovu haos u zemlji.

Marija

12.06.2021 11:09

Dok god su ovakvi kriminalci na sobodi,postoji opasnost za predsednika.

Mara

12.06.2021 11:11

Obracun drzave sa mafijom bice dug i isrpljujuc,ali ocekujemo da ce pravda pobediti i da ce svi kriminalci zavrsiti gde im je mesto.