KIŠA I GRMLJAVINA NAREDNIH DANA! Poznati meteorolog upozorava čega se treba naročito čuvati! VEČERAS OLUJNE NEPOGODE U OVIM DELOVIMA ZEMLJE!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović gostujući u Beogradskoj hronici otkrio je kakva je najnovija vremenska prognoza za naredne dane, ali je pričao i o UV zračenju i čega sve treba da se čuvamo.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva
Nedeljko Todorović

- Do ponedeljka kiša i grmljavina, blagi pad temperature u nedelju i ponedeljak u Beogradu. Ono što morate da znate kada je u pitanju sunčano vreme, ne znači da je UV zračenje visoko ako ima sunca. Prošle zime i prošlo leto UV zračenje bilo je vrlo slabo pa je bilo poželjno sunčati se da bi se stvorio D vitamin zbog imuniteta. Sunce još nije "proradilo" punim intenzitetom. Poslednjih dana UV zračenje skoro da se i ne menja. Međutim, to opet ne znači da treba ležati na suncu ceo dan jer je infracrvena komponenta opasna tokom dužeg vremenskog perioda - objasnio je Todorović.

RHMZ je izdao upozorenje na grmljavinu i pljuskove sa pojavom grada u Srbiji.

Kako navode, narednih sati biće jaki konvektivni razvoji na području Kučeva, planine Crni Vrh, između Kostolca i Požarevca, kao i na jugozapadu u oblasti Raške uslovljavaće mestimično pljuskove i grmljavinu sa pojavom grada koji će kratkotrajno biti  praćen i olujnim vetrom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading