DANAS STIŽE NOVAC OD DRŽAVE! U toku meseca biće još isplata

Autor: Republika

Vesti

08.06.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata poslednje rate minimalca, počinje danas 8. juna. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ranije je izjavio da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

Uskoro i 3.000 dinara

Ovog meseca država će, pored isplate polovine minimalca, isplatiti i 3.000 dinara. Isplata će ići u nekoliko dana, odmah nakom 15 juna, kada i ističe rok za prijavu za ovu pomoć. Pravo na ovu pomoć imaju svi građani koji su vakcinisani do juče i koji su se za vakcinaciju prijavili do 31. maja.

Takođe, u ovom mesecu biće isplaćena i pomoć od 60 evra za sve nezaposlene.

- To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida 19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro, dobiće pomoć od 60 evra - rekao je ranije Mali.

U okviru trećeg paketa pomoći do sada su isplaćene dve polovine minimalca, prvi deo pomoći od 30 evra za sve punoletne građane, kao i pomoć za građane na KiM - 100 evra za sve građane i decu i 200 evra za nezaposlene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading