SPREMITE KIŠOBRANE! CELA ZEMLJA NA UDARU PLJUSKOVA: Meteorolog Đurić detaljno najavio vreme sledeće sedmice!

Autor:

Vesti

30.05.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promenjivo i oblačno vreme, koje će do kraja dana u nekim krajevima biti praćeno pljuskovima i grmljevinom moglo bi da izazove neuobičajene pojave, pa će sutra i prekosutra biti upaljen žuti meteoalarm na teritoriji cele Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Kako se očekuje, vreme će se u odnosu na danas pogoršati, pa će gotovo u celoj zemlji biti grmljavine, ali i padavina i to u Šumadiji, Banatu, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Žuti alarm je "uključen" i za utorak, 1. jun, kada se očekuju grmljavine, ali manje padavina.

Inače, žuti meteoalarm znači da "vreme može biti opasno (potencijalno)", tačnije da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Uz kišu se sutra očekuje slab i umeren vetar u nižim predelima, dok će na planinama kao i na istoku zemlje duvati povremeno jak, severozapadni i zapadni vetar, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti 21 stepen.

Kako je naveo meteorolog Đorđe Đurić, u ponedeljak nas očekuje umereno do pretežno oblačno i relativno sveže za ovo doba godine, sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i obilnije padavine dok će na višim planinama padati sneg. Kako kaže, duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, a na istoku Srbije i jak. Minimalna temperatura biće od osam do 12, u Beogradu 11 stepeni. Maksimalna dnevna od 16 do 20, u Beogradu do 17 stepeni.

Đurić ističe da nas u sredu očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala i tek ponegde ređa pojava pljuskova sa grmljavinom i to uglavnom na jugoistoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura od 20 do 24, u Beogradu do 22°C.

- U drugoj polovini sledeće sedmice vreme će biti znatno stabilnije, ali i sunčanije i toplije. Od četvrtka do subote biće sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u četvrtak i petak od 23 do 27 stepeni. U subotu ponegde i do 29 stepeni. Narednih dana duvaće i pojačan severozapadni vetar. Oko 6. ili 7. juna očekuje se prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a maksimalna temperatura biće u padu za oko pet stepeni - naveo je meteorolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading