DANAS SLAVIMO SVETE APOSTOLE ANDRONIKA I JUNIJU: Danas u kuću unesite venac od ruzmarina, a evo i zašto

Autor:

Vesti

30.05.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveti apostol Andronikje bio jedan od Sedamdesetorice, srodnik apostola Pavla, kao što sam Pavle piše, spominjući i svetu Juniju, pomoćnicu Andronikovu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Andronik je bio postavljen za episkopa Panonije, ali nije živeo na jednom mestu, već je propovedao Jevanđelje po celoj Panoniji. Sa svetom Junijom je uspeo da mnoge privede Hristu i da razori mnoge hramove idolske. Oboje su imali blagodatnu moć čudotvorstva, kojom su isterivali demone iz ljudi i lečili svaku nemoć i bolest.

Oboje su nastradali u Hristovo ime, pa tako su primili dvostruk venac: i apostolstva i mučeništva. Njihove svete mošti nađene su u predelima Evgenijskim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ruzmarin

U narodu važi verovanje da na današnji dan valja činiti određene stvari kako bi se oterali zli duhovi i prizvali dobri. Danas u kuću valja uneti venac od ruzmarina, jer se na taj način prizivaju dobri duhovi zaštitnici koji čuvaju od bolesti i nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading