UKIDANJE ROMINGA SA GRČKOM 1. JULA! Matić: Cene iste kao u domaćem saobraćaju

Autor:

Vesti

26.05.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se 1. jula za građane Srbije ukida plaćanje rominga u Grčkoj i da građani neće plaćati tarifu za inostranstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Tatjana Matić

- Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju - rekla je Matić za TV Pink.

Ministarka je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

- To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka - rekla je Matić.

Ministarka je rekla da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po i da je prošle godine postignnut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

- Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga - rekla je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading