(FOTO) Naš heroj: Mali GAVRILO krenuo po LEK! Zbog ove fotografije cela SRBIJA plače od SREĆE!

Autor: Republika

Vesti

24.05.2021

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila, navodi se u objavi na Instagramu.

RepublikaFoto: facebook.com/Za Gavrilovu pobedu
Gavrilo Đurđević

Osmomesečni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca za koga je skupljen novac za lek "zolgensma" krenuće večeras put Budimpešte gde će primiti lek, objavljeno je na instagram stranici "Za Gavrilovu pobedu".


- Dragi naši saborci, bruji ne samo Srbija, bruji od Gibraltara do Moskve - uspeli smo! Porodica večeras kreće za Mađarsku, a mi ćemo da slavimo. Hvala svima, svima vama, za bazare, licitacije, kutije, uplate, poruke, neizmernu podršku tokom ovog teškog perioda. Hvala vam od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila - navodi se u objavi.

Skupljeno je dovoljno novca da bude pokrivena genska terapija "zolgensma", analize pre i posle primanja leka i doziranje steroidima, odnosno 2.132.000 evra.

 

 

- Na samom kraju, uključila se država. Ostatak novca od 370.000 evra, snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava. Mi u Mađarskoj otvaramo novo poglavlje, a vi pratite kako napredujemo. Još jednom neizmerno hvala i puno ljubavi od nas za vas - navodi se u objavi na Instagramu.

Porodica je na kraju apelovala na državu da razmisli o dovođenju genske terapije "zolgensma" u Srbiju.

- Mi smatramo da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje - navodi se na Instagramu.

Maleni Gavrilo šesto je dete za koje je Srbija sakupljala novac i neverovatna 2,4 miliona dolara.

Fejsbuk stranica koja se bavila prikupljanjem novca za malog Gašu objavila je sledeće obaveštenje:

- Vreme je da se povuku sve humanitarne kutije koje su bile namenjene za Gavrila. One kutije koje su postavljene od strane porodice, biće pokupljene danas i narednih dana. Voleli bismo da posle akcije nastavite da prikupljate novac i za drugu decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading