KRIZNI ŠTAB SLEDEĆE NEDELJE! Premijerka najavila nove mere za kafiće i restorane: Ambiciozno je da do 21. juna krenemo sa festivalima i proslavama!

Autor:

Vesti

21.05.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo je izuzetno ambiciozan cilj da 21. juna pustimo festivale i proslave. Moramo mnogo da radimo i da razgovaramo sa mladima i da kažemo da samo zajedno možemo da se vratimo u normalan život, a ključ uspeha je vakcinacija građana mlađih od 30 godina. Od njih zavisi", poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ana Brnabić

Podsetimo, 21. juna Krizni štab treba da odluči da li će popustiti mere, a to prvenstevno zavisi dva ključna faktora - da do tada imamo više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništa i manje od 100 novozaražanih za da u celoj Srbiji. Prema poslednjem preseku, od juče, imali smo 550 novoobolelih.

A ako se mladi vakcinišu, poručila je, moći će da idu na žurke, proslave, mature... i da žive normalan život.

Krizni štab sledeće nedelje

Sednica kriznog štaba biće sledeće nedelje, najavila je Brnabić i dodala da će fokus biti na preseku trenutne epidemiološke situacije.

Ona je još rekla da se razmišlja da se dozvoli kafićima i restoranima da im se radno vreme produži sa 22 do ponoći.

Danas kreće kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina i ona se upravo predstavlja u Domu omladine.

Vesić: Beograd sigurno krajem maja preko 50 odsto vakcinisanih

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Goran Vesić

- Beograd će sigurno imati više od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana do kraja maja - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao i da svi treba da damo svoj doprinos da to bude tako na teritoriji cele Srbije. i dodao da u Beogradu već imamo zakazano 13 koncerata tokom leta.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je juče ovaj događaj kojim će se pokrenuti targetirana kampanja za vakcinaciju mladih.

Ova kampanja imaće za cilj da postigne veći broj vakcinisanih ove populacije gde je inače, kako premijerka kaže, procenat problematičan.

- Pokrećemo kampanju, ja ću nastaviti da obilazim Srbiju i da molim i apelujem na ljude da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo koronavirus i nastavimo sa normalnim životom - rekla je premijerka, prenosi Blic.

Kao dobru stvar, Brnabićeva ističe to što je populacija iznad 64 godine starosti skoro u potpunosti zaštićena vakcinama, a pojedine beogradske opštine uskoro će imati 70 odsto vakcinisanih punoletne populacije.

Ipak, kako naglašava, i lekari govore da u bolnicama završavaju sve mlađi ljudi, zbog toga što tu, nažalost, nema tako dobar procenat vakcinacije.

Današnjoj promociji vakcinacije mladih u Domu omladine, osim premijerke prisustvovaće i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osnivač Exita Dušan Kovačević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading