RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Kiša NE PRESTAJE, preti nam IZLIVANJE reka, ali ima i DOBRIH vesti!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.05.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je danas da nas očekuje nestabilno i svežije vreme sa češćom pojavom pljuskova praćenih grmljavinom i obilnijim padavinama. Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm na kišu, vetar i grmljavinu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Na području Vojvodine i zapadne Srbije, kao i širem delu Beograda očekuje se kiša i kratkotrajni pljuskovi, dok se na jugu naše zemlje očekuje pojava grmljavine.

"U ostalim krajevima ponegde slaba, kratkotrajna kiša. Na visokim planinama povremeno slab sneg", navodi se u saopštenju.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

- Na Tamišu kod hidrološke stanice Jaša Tomić (opština Sečanj) vodostaj je u većem porastu i toku dana dostići će i prevazići granicu redovne odbrane od poplava - naveo je RHMZ.

RHMZ je ranije najavio da bi danas za 12 sati moglo da padne oko 20 mm kiše, lokalno i više.

Vreme u Srbiji danas će biti hladno za ovo doba godine, a očekuju se i obilnije padavine u severnim, a popodne i u zapadnim centralnim predelima Srbije. Pašće od 10 do 30 litara po metru kvadratnom kiše.

Duvaće vetar umeren do pojačan zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna temperatura od 8 do 12, a maksimalna od 12 u Valjevu i Loznici do 18 stepeni na jugu Srbije i u Negotinu.

Poboljšanje vremena očekuje se već za vikend.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading