Vučević čestitao 62.godišnjicu Medicinskom fakultetu: POKAZALI STE KAKO SE BORI U NAJTEŽIM DANIMA KORONE!

Autor: Republika.rs

Vesti

18.05.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je uspešnu 61 godinu rada Medicinskog fakulteta.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Ja ću danas govoriti iz srca, jer sve to što radite i što ste radili, i svaki vaš plan za budućnost ne mogu da ne osetim potpuno lično, kao čovek, kao neko ko vam se beskrajno divi i ko je svestan kakvo blago vi stvarate. Preko 12.000 studenata je izašlo sa jednog od prvih fakulteta koji je osnovan u okviru Univerziteta u Novom Sadu.

Isto toliko velikih ljudi, stručnjaka, humanista, nepokolebljivih boraca za naše živote, za naše zdravlje. 61. godina je veliki broj, za još veće rezultate ovog izuzetnog fakulteta. I ovaj vaš rođendan obeležavamo u godini najvećih izazova u savremenoj medicini, u godini u kojoj nemamo dovoljno reči da opišemo koliko smo zahvalni svim našim lekarima i svim medicinskim radnicima, herojima našeg vremena.

- Želim ovom prilikom da izrazim veliko poštovanje prema nastavnom kadru fakukteta, zahvaljujući kojem ste postali rasadnik sjajnih kadrova: diplomiranih lekara , doktora stomatologije, farmaceuta i ostalih struka koje predstavljaju okosnicu našeg zdravstvenog sistema, koji su i najbilji ambasadori svoje zemlje, i ponos gde god da se nađu, širom sveta. I danas kada vas sve pogledam, ja se ne bojim za našu budućnost, naveo je Vučević.

Vučević je istakao da je korona epidemijska kriza svima otvorila oči, i da smo shvatili da naša zemlja nema samo dobre lekare, već da imamo najbolje lekare! Da imamo heroje našeg doba!!

- I nije Medicinski fakultet samo jedan od najboljih i najreprezentativnijih u poslednjih 61. godinu. On je mnogo više od vrhunske škole. On je škola života! - Pokazali ste kako se bori u najtežim danima epidemije. I ja sam kao gradonačelnik uvek mogao da računam na vaše profesore i studente, bili ste tu da pomognete, da edukujujete, da objasnite građanima.. da lakše i brže izađemo iz svega ovoga, i zdraviji i pametniji.

- I zato danas želim da vam kažem još jednom, veliko hvala - istakao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading