Vučević osudio skrnavljenje murala: Nijedna parola ne može da poništi Balaševićev trag!

Autor: Republika

Vesti

10.05.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio skrnavljenje murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Ðorđu Balaševiću, poručivši da nijedna parola ne može da poništi trag koji je za sobom ostavio legendarni novosadski mužicar, pisac i pesnik.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Reagujući na ustaški simbol koji je nacrtan na muralu posvećenom Balaševiću, Vučević je rekao da je takav čin neprihvatljiv i da je čitava javnost zgrožena takvim ispadom.

- Nažalost, postoje i takvi pojedinci, koji ne znam iz kojih razloga rade takve stvari. Verujemo da će mural biti vraćen u prvobitno stanje - naveo je gradonačelnik Novog Sada.


Posebno je istakao da niko ne može nijednim grafitom da poništi činjenicu da je Ðorđe Balašević deo Novog Sada i da je protkan u duh i karakter najvećeg grada severne pokrajine.

Vučević je ocenio da nijednim lošim potezom ne može da se pokvari sve ono što je u poslednje tri decenije 20. veka i prve dve decenije 21. veka uradio Balašević.

- Takav potez je velika sramota onih koji su to uradili i nadam se da će autor murala imati snage i volje da vrlo brzo to i ispravi - zaključio je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading