Zaštitnik građana posreduje u raseljavanju naselja Rakovica selo

Autor:

Vesti

13.05.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je danas da će do samog kraja, u ulozi posrednika, pratiti raseljavanje stanovnika iz prigradskog naselja Rakovica selo kako bi u potpunosti bila ostvarena garantovana prava svih građana koji tu žive.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

- Danas i sutra u Instituciji Zaštitnika građana stanovnici naselja Rakovica selo koji su prihvatili ponudu Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture o isplati naknade za njihove stambene objekte, potpisuju izjave o saglasnosti - naveo je Pašalić i dodao da se istovremeno vrši overa tih izjava od strane ovlašćenih notara.

Institucija Zaštitnika građana će u potpunosti vršiti posredničku ulogu do okončanja raseljavanja svih građana koji žive u ovom naselju, a istovremeno i nadzor nad radom nadležnih organa u poštovanju garantovanih ljudskih prava, naglasio je Pašalić.

Naselje Rakovica selo nalazi se na lokaciji na kojoj je planirana izgradnja trase međunarodnog autoputa E-75.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading