(VIDEO ANKETA) PITALI SMO NAJSTARIJE BEOGRAĐANE DA LI SU SE VAKCINISALI: Kon je tako rekao i ja to poštujem!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.05.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcinacija u Srbiji ide u dobrom pravcu, u prestonici je prema najnovijim podacima vakcinisano 635.448 punoletnih lica što iznosi 45.7 odsto punoletnog stanovništva Beograda.

RepublikaFoto: Republika.rs, Pixabay

Zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano je 36.3 odsto punoletnog stanovništva odnosno 504.610 lica, a u populaciji starosti između 65-74 godina vakcinisano je 75.44 odsto.

Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu prvu dozu vakcine i revakcinu najviše su primili naši najstariji sugrađani.

Ekipa portala Repulika.rs izašla je na ulice Beograda i porazgovarala sa našim najstarijim sugrađanima o imunizaciji.

Penzioneri u prestonici dokazali su još jednom da su odgovorni kada je reč o poštovanju epidemioloških mera, ali i da stogo slušaju preporuke Kriznog štaba. 

Naime, naši sagovornici objasnili su nam da su vakcine primili odavno, a da i pored imunizacije i dalje poštuju mere, te da nose maske i drže distancu.

 

 

 

- Vakcinisao sam se kineskom vakcinom, a primio sam i revakcinu. Masku nosim i dalje zato što je Kon tako rekao - ističe naš sagovornik Milan Travica (71). 

- Izabrala sam kinesku vakcinu, baš to cepivo sam želela da primim - kaže Stana Stefanović (70)

- Ja sam primila obe doze vakcine, a birala sam Fajzer - istakla je Branka Aćimović (83)

- Moj izbor je bio Fajzer. Išao sam i na vakcinaciju i na revakcinaciju, još pre mesec dana - objašnjava Aleksandar Antić (47) službeno lice u penziji, koji takođe poštuje epidemiološke mere, te i pored imunizacije i dalje nosi masku na licu. 

Našim sagovornicima su samo odabiri cepiva bili različiti, ali stav im je isti - imunizacija je jedini način da pobedimo epidemiju - zaključili su oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading