(VIDEO ANKETA) PITALI SMO NAJSTARIJE BEOGRAĐANE DA LI SU SE VAKCINISALI: Kon je tako rekao i ja to poštujem!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.05.2021

13:45

Vakcinacija u Srbiji ide u dobrom pravcu, u prestonici je prema najnovijim podacima vakcinisano 635.448 punoletnih lica što iznosi 45.7 odsto punoletnog stanovništva Beograda.

Republika.rs, Pixabay

Zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano je 36.3 odsto punoletnog stanovništva odnosno 504.610 lica, a u populaciji starosti između 65-74 godina vakcinisano je 75.44 odsto.

Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu prvu dozu vakcine i revakcinu najviše su primili naši najstariji sugrađani.

Ekipa portala Repulika.rs izašla je na ulice Beograda i porazgovarala sa našim najstarijim sugrađanima o imunizaciji.

Penzioneri u prestonici dokazali su još jednom da su odgovorni kada je reč o poštovanju epidemioloških mera, ali i da stogo slušaju preporuke Kriznog štaba. 

Naime, naši sagovornici objasnili su nam da su vakcine primili odavno, a da i pored imunizacije i dalje poštuju mere, te da nose maske i drže distancu.

 

 

 

- Vakcinisao sam se kineskom vakcinom, a primio sam i revakcinu. Masku nosim i dalje zato što je Kon tako rekao - ističe naš sagovornik Milan Travica (71). 

- Izabrala sam kinesku vakcinu, baš to cepivo sam želela da primim - kaže Stana Stefanović (70)

- Ja sam primila obe doze vakcine, a birala sam Fajzer - istakla je Branka Aćimović (83)

- Moj izbor je bio Fajzer. Išao sam i na vakcinaciju i na revakcinaciju, još pre mesec dana - objašnjava Aleksandar Antić (47) službeno lice u penziji, koji takođe poštuje epidemiološke mere, te i pored imunizacije i dalje nosi masku na licu. 

Našim sagovornicima su samo odabiri cepiva bili različiti, ali stav im je isti - imunizacija je jedini način da pobedimo epidemiju - zaključili su oni.

Komentari (0)

Loading