(FOTO, VIDEO) SVEŠTENIK IZ VELIKE PLANE ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE! Dohvatio svoj set USKRŠNJIH NOŽEVA, pa krenuo da kasapi!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2021

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Predrag Popović ima svoj Jutjub kanal gde ga prati više od 100.000 ljudi.

RepublikaFoto: printskrin/youtube

Ovaj sveštenik redovno na svom kanalu objavljuje video materijale u kojima na nekonvecionalan način približava običnom svetu naše običaje, razbija praznoverja, savetuje, a neretko i ispriča i poneku anegdotu iz svog života.

Njegov najnoviji video odnosi se na pripremanje svečane trpeze za Uskrs, a otac Predrag se posebno bavio pripremom i aranžiranjem predjela. 

- Kad dođe ovaj dan u godini treba da se obeleži kako treba. Ovde se noževi za razne namene – za klanje, za propadanje, za sečenje. Svaki od ovih noževa može da brije i to na golo - kaže otac Predrag ujedno pokazujući koliko su noževi zaista oštri.

A onda se bacio na seckanje kulena, pršute i kačkavalja. Naglasio je da se radi isključivo o domaćim proizvodima.  

- Ukus je neverovatan, tekstura je neverovatna. Kulen voli malo deblje da se reže i onda ne možeš da uzmeš 20 kolutića, već uzmeš dva. Kačkavalj treba seći što tanje, ako mene pitate. E sad ima neko ko voli da to je' s’ kašiku - pojasnio je otac Predrag.

Sa televizora se sve vreme čula muzika, a otac Predrag se nije libio i da malo zapeva - "Cigani tiho svirajte" i  "Kuće male krečeno u belo".

Kada je sve to nasckao, red je bio da se to i aranžira na stolu.

- Ovo je predjelo. Ne treba mnogo da bude. Mi stavimo kulen, punku, kačkavalj, sir… Sve domaći proizvodi. Tu je ruska salata, jaja i lukac. Posle ide bistra domaća kokošija supica. Posle pilećina, pa pljeskavice na kajmaku što deca volu da jedu a posle naravno i nešto praseće može da padne. Nema da se brani danas - objasnio je otac Predrag Popović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading