VAKCINIŠITE SE ODMAH, KORONA NE BIRA! Direktorka BATUTA uputila hitan apel građanima: Samo imunizacijom možemo zaustaviti širenje virusa

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

20.04.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je denas da je za dostizanje kolektivnog imuniteta u Srbiji neophodno zaustaviti širenje korona virusa i imati kontinuitet u vakcinaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Verica Jovanović

On je za RTS rekla da ima manje prvih pregleda u kovid ambulantama i više otpusta nego prijema na bolničko lečenje, ali je upozorila da korona virus svakodnevno pokazuje da ne bira žrtve - bebe, decu, trudnice, mlade, stare, hronične bolesnike ili potpuno zdrave ljude.

- Veoma smo zadovoljni dosadašnjim procesom imunizacije, ali je bitan kontinuirani rad. Apelujem na sve koji to nisu bili u prilici do sada, da se vakcinišu odmah, jer pored sebe tako štite i druge koji možda ne mogu da se vakcinišu - istakla je direktorka Instituta "Batut".


Ona je ukazala da je cilja da se postigne 50, pa i 70 odsto vakcinisanih. "Mi smo jedna od retkih zemalja koja je uspela da obezbedi dovoljne količine vakcina i da građanima omogući izbor vakcine", naglasila je Jovanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading