VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE KOJI SU PRIMILI KINESKU VAKCINU: Ovo su pokazali najnoviji podaci!

Autor: Republika.rs

Vesti

19.04.2021

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcina protiv korona virusa kineske kompanije Sinofarm za 93 odsto smanjuje mogućnost da osoba zaražena korona virusom završi u bolnici, a za 95 odsto smanjuje rizik od smeštanja na intenzivnu negu, pokazuju rezultati studije sprovedene u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abu Dabiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Istraživanje je pokazalo značajno smanjenje stope novih slučajeva korona virusa među ljudima koji su primili drugu dozu vakcine.

Prema analizi Centra za javno zdravlje Abu Dabija većina onih koji su zaraženi nakon prve doze imali su blage simptome i nije im bila potrebna hospitalizacija, prenosi portal National News iz UAE.


Kako se ističe, među onima koji su primili obe doze Sinofarm vakcine nije zabeležen nijedan smrtni slučaj.

Utvrđeno je i da imunitet nije garantovan nakon preležane bolesti, da rizik od zaražavanja raste sa pojavom više mutacija, kao i da infekcija može kasnije da dovede do dugoročnih zdravstvenih komplikacija.

U studiji se navodi da vakcina Sinofarma pruža imunitet najmanje šest meseci, ali da su neophodna nova istraživanja po tom pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading