Dr Danica Ćujić rešila dilemu: Evo da li je OPASNO kombinovati RAZLIČITE PROIZVOĐAČE VAKCINA protiv korone

Autor:

Vesti

19.04.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je nekoliko naših građana primilo dve doze vakcine protiv korona virusa različitih proizvođača, javila su se pitanja da li to može da bude opasno, da li ostavlja posledice po njihovo zdravlje, da li dugoročno utiče na mogućnost pojave pojedinih bolesti…

RepublikaFoto: TANJUG/NIKOLA ANDJIC
Danica Ćujić

O kombinovanju vakcina protiv kovida različitih proizvođača radi postizanja boljeg efekta imunizacije pričala je dr biohemije u Institutu za primenu nuklearne energije Danica Ćujić.

- Nije opasno kombinovanje različitih vrsta i proizvođača vakcina. Svaka vakcina koja je puštena, svaka vakcina je prošla ozbiljne testove bezbednosti. Nema svrhe da je nešto koristi ako kasnije izaziva neke komplikacije. Ne postoji bojazan ako je neko slučajno primio vakcine od dva različita proizvođača - navela je doktorka.

Još uvek nema čvrstih dokaza šta bi bilo bolje uraditi kada su u pitanju one osobe koje nisu stekle imunitet ni posle druge doze vakcine.

- U poslednje vreme svi su opsednuti antitelima i u redu je nakon preležanog kovida da se proveri da li je ostao neki trag u telu, koji kasnije može da pomogne u kontaktu sa zaraženom osobom, međutim nema potrebe da se na nedeljnom nivou proveravaju antitela - rekla je doktorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading