Lončar sa predstavnicima studentskih organizacija: MLADI RAZUMEJU ZNAČAJ VAKCINISANJA!

Autor: Republika

Vesti

17.04.2021

16:47

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa predstavnicima više od deset studentskih organizacija iz cele zemlje.

Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Tokom razgovora sa studentima, ministar Lončar je, zajedno sa dr Srđom Jankovićem, imunologom iz UDK Tiršova i Pavlom Zelićem iz Agencije za lekove, istakao značaj imunizacije mladih ljudi u zemlji, i podvukao da je iz dana u dan sve veći obuhvat vakcinisanja među studentima.

- Raduje nas što se broj vakcinisanih među studentskom populacijom i u domovima povećava svakodnevno, i što se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu. Oko dve trećine studenata je izrazilo  želju da primi vakcinu, a sa ostalima, sa onima koji se kolebaju, koji imaju nedoumice, želimo da razgovaramo, da im pružimo stručne, naučno utemeljene odgovore i dokaze, o svim pitanjima - rekao je ministar.

Ministarstvo zdravlja

Predstavnik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Đurić istakao je značaj razgovora sa ministrom i predstavnicima zdravstvenih ustanova, jer se time najlakše mogu otkloniti sve eventualne nedoumice studenata oko vakcinavije.

Naglasio je i da se studenti trenutno mogu vakcinisati na Studentskoj poliklinici, u studentskim domovima na Karaburmi i u Studentskom gradu, ili prijavom na portalu e-uprave. Pojedini studenti su vakcinisani i u mestima iz kojih dolaze.

Komentari (0)

Loading