(FOTO) Vesić u obilasku radova u naselju Kovačevac: Najavio velike investicije

Autor:

Vesti

10.04.2021

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na vodovodnoj mreži u naselju Kovačevac u Mladenovcu i najavio je da će grad finansirati rekonstrukciju zdravstvene ambulante u tom naselju kao i investiciju više od 50 miliona evra u regionalni vodovod Makiš-Mladenovac koji će omogućiti vodosnabdevanje za celu opštinu.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić

Vesić je posetu naselju Kovačevac započeo neformalnim razgovorom sa stanovnicima tog naselja ističući da je to pravi primer demokratije i rešavanja problema.

- Veoma je važno da mi koji možemo da donosimo odluke slušamo naše sugrađane i radimo sve što je u našoj moći kako bi rešili njihove probleme. Najveći problem naselja Kovačevac je vodosnabdevanje i ovom prilikom želim da se zahvalim opštini Mladenovac koja je izdvojila 13 miliona dinara za rešavanje tog problema i na taj način omogućila da se na vodovod priključi 90 domaćinstava - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je rekao da je sledeci korak investicija od 37 miliona kojom će se, kaže, rešiti problem za jos 500 domaćinstava.

Vodosnabdevanje generalni je problem ovog dela Beograda zbog čega se regionalni vodovod Makiš-Mladenovac ubrzano gradi, a završetak radova očekuje se 2024. godine.

Разговор са мештанима села Ковачевац. Обилазак постојећих радова и договор о томе шта треба да се уради још у њиховом... Posted by Горан Весић on Saturday, April 10, 2021

- Grad Beograd će u projekat vodovoda izdvojiti više od 50 miliona evra, jer će to omogućiti svim stanovnicima ovih naselja stabilno vodosnabdevanje. Omogućićemo dobar kvalitet i dovoljne količine vode za sve naše građane. Takođe grad će izdvojiti sredstva i za rekonstrukciju zdravstvene stanice u naselju Kovačevac - dodao je Vesić.

Zajedničkom politikom opštine, grada i Vlade očekuje se i proširenje mreže BG voza, što je jedan od najvažnijih projekata za opštinu Mladenovac, jer će ljudima omogućiti bolju integraciju sa Beogradom i obezbediti veći broj investicija, naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić u ime svojih sugrađana zahvalio je Vesiću na poseti i naglasio da je ovo veliki podstrek za dalji rad i ukazao na značaj rekonstukcije zdravstvene ambulante.

- Pored radova na vodovodnoj mreži, radimo i na sanaciji nekategorisanih puteva kao i asfaltiranju puteva u naselju Kovačevac - rekao je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading