OTVORITE ČETVORE OČI! Filip je instalirao OVU aplikaciju na telefon i ostao bez DINARA na računu!

Autor: Republika

Vesti

03.04.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sa Google Play Storea i App Storea preuzimamo neku aplikaciju, moramo širom da otvorimo oči da nam se slučajno ne bi dogodilo ono što je doživeo Filip Hristodulu.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Momak je na svoj iPhone hteo da instalira aplikaciju za Trezor, mali USB uređaj koji služi kao novčanik za kriptovalute.

Otišao je u App Store, potražio Trezor i pronašao aplikaciju koja je imala logo te kompanije. Aplikacija je imala skoro pet zvezdica, pa je Hristodulu odabrao preuzimanje aplikacije i instalaciju na svom uređaju, prenosi portal Zimo.

Da bi video stanje u svom virtuelnom novčaniku za kriptovalute, morao je u aplikaciji da upiše korisničke podatke. Za manje od sekunde, njegovih 17,1 bitkoina koji su u tom trenutku vredeli oko 600.000 dolara, nestalo mu je iz novčanika – kako se ispostavilo, aplikacija je bila lažna.

Iako je ostao, kako sam kaže, bez životne ušteđevine, Hristodulu nije toliko ljut na kradljivce koliko na Apple. Kako je istakao u intervjuu, verovao je da je App Store sigurno mesto na kojem su sve aplikacije dobro proverene.

- Izdali su moje poverenje. Apple ne zaslužuje da se izvuče - rekao je Hristodulu.

FBI je preuzeo stvari u svoje ruke, a Hristodulu je zbog svega počeo da uzima lekove za smirenje i ide kod psihijatra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nedeljko

03.04.2021 11:31

Ne mogu da verujem.