POTPISAN MEMORANDUM SARADNJE BEOGRADA I BRISELA! Vesić: Na ovaj način jedni druge možemo učiniti bogatijim

Autor:

Vesti

29.03.2021

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potpisao je danas u ime Grada Beograda Memorandum o razumevanju i saradnji između Beograda i Brisela koji treba da doprinese jačanju veza Srbije i Belgije.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

Sporazum predviđa saradnju dva grada u oblasti kulture, obrazovanja, javne uprave, privrede, turizma, javnog zdravlja i drugih oblasti.

Vesić je rekao da će Memorandum danas biti poslat u Brisel gde će ga potpisati državni sekretar za evropske i međunarodne poslove regiona Brisel Paskal Smet, a da će posle potpisivanja biti vraćen u Beograd i upućen Skupštini grada na usvajanje.

On je naveo da je tokom boravka delegacije Grada Beograda u Briselu prošle godine dogovoreno da dva grada potpišu sporazum i uspostave saradnju, a da se nakon toga saradnja dodatno konkretizuje kroz povelju o bratimljenju.

- Zbog epidemije korona virusa taj dogovor nije brzo realizovan, ali danas smo se dogovorili da se ovaj sporazum potpiše prvo u Beogradu i pošalje u Brisel gde će, takođe, biti potpisan i vraćen u naš grad, posle čega će Beograd i Brisel postati gradovi koji sarađuju - rekao je Vesić posle potpisivanja Memoranduma.

Ukazao je da u Briselu decenijama postoji Beogradska ulica, a da je na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada srpska prestonica dobila Briselsku ulicu.

- Na taj način smo pokazali da poštujemo njih, kao što oni poštuju nas. Očekujem da će potpisnik sporazuma Paskal Smet doći u Beograd i da ćemo zajedno posetiti Briselsku ulicu i razgovarati o konkretnoj saradnji naša dva grada - rekao je Vesić.

Poručio je da je Beograd otvoren za saradnju sa svim gradovima u Evropi i svetu koji, kako kaže, žele da razmenjuju iskustva.

- Mi smo grad koji je nastao na uticajima različitih kultura i naroda i mislim da kroz međusobnu saradnju možemo jedni drugima da pomognemo i učinimo jedni druge bogatijim. Zahvaljujem našim prijateljima iz Brisela što smo došli u situaciji da potpišemo ovaj sporazum - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading