RAD BAŠTI KAFIĆA DO 14 ČASOVA!? Predloženo da radno vreme bude do 20h, LEKARI SE ŽESTOKO USPROTIVILI!

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sednica Kriznog štaba očekuje se u ponedeljak, kada će se razgovarati o rezultatima mera, otvaranju kafića i izmeni radnog vremena koje je trenutno na snazi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Članovi Kriznog štaba Pelemiš, Tiodorović i Kon

Lekari će u ponedeljak na sednici Kriznog štaba tražiti da se mere produže i kafići ostanu zatvoreni još najmanje sedam dana. Ekonomski deo, s druge strane, tražiće otvaranje kafića i radno vreme bar do 20 časova. 

 

Odluka će biti doneta na osnovu broja zaraženih i umrlih od koronavirusa do nedelje uveče, ali najverovatnija opcija je kompromis. 

Na sednici u ponedeljak mere nemaju na osnovu čega da se ublaže, tvrdi lekarski deo Kriznog štaba. Situacija je i dalje jako loša i gotovo da se ništa nije poboljšalo u odnosu na prethodne dve nedelje.

- Do sada se nisu pokazali najbolji rezultati, iako su kafići zatvoreni. Zato lekari insistiraju da se mere produže i da se istraje, dok situacija ne bude bolja. Mnogi su tražili oštrije mere jer smatraju da su svi argumenti na njihovoj strani. Na ove mere su pristali da bi se sprečio kolaps, a za dodatno smanjenje mere treba produžiti - nezvanično kažu iz Kriznog štaba za Mondo. 

S druge strane, njihove kolege iz ekonomskog dela kažu da se kafići i ugostiteljski objekti hitno moraju otvoriti, jer je već došlo do ogromnih gubitaka po privredu. 

- Ekonomski deo će tražiti da se kafići otvore i da ugostitelji rade barem do 20 ili do 22 časa. Neki će tražiti  da se otvore bašte kafića uz određeni razmak, što je potpuno realna opcija. Postoji i mogućnost da radno vreme kafića bude do 14 časova - kažu iz štaba. 

Spremni su i pristaju da se sve reguliše kako god da je potrebno, samo da privreda i ugostiteljstvo nastave da funkcionišu koliko-toliko. 

- Ako treba da se ograniči broj ljudi, povećaju kazne, odredi razmak, nije nikakav problem. Bilo je i onih koji smatraju da ugostitelji u manjim mestima i gradovima treba da rade, jer je neuporedivo manji broj i protok ljudi nego u Beogradu. Ipak, teško će se pristati na tu meru - kaže naš izvor.

Iako će biti predloga da se o ovome razgovara na sednici u ponedeljak, pitanje je da li će odluka biti doneta tada, ili neki drugi dan u toku nedelje. To pre svega zavisi od situacije do kraja nedelje. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading