(VIDEO) POŠTOVANI GLEDAOCI, NATO AVIONI SU NAS NAPALI! Ovako smo 24. marta 1999. godine čuli NAJGORE MOGUĆE VESTI!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tog 24. marta 1999. godine nam je voditelj RTS-a oko 21 čas saopštio da je počela NATO agresija na SR Jugoslaviju.

RepublikaFoto: printscreen/youtebe.com

Voditelj RTS-a u Dnevniku je rekao da je neprijatelj koristio vazdušni prostor Hrvatske, Mađarske i Albanije.

- Poštovani gledaoci, dobro veče... Neprijateljski avioni agresorskih NATO snaga oko 20 časova izvršili su prve raketne napade na našu zemlju. Avijacija NATO-a je u prvom talasu agresija gađala ciljeve u Prištini, Kuršumliji, Danilovgradu, Novom Sadu, Pančevu i Podgorici... - rekao je na početku obraćanja voditelj.

U jednom od prvih dnevnika 24. marta 1999. godine, dana kad je počelo NATO bombardovanje Jugoslavije upravo ovo su bile jedne od reči voditelja koji je saopštio najteže moguće vesti za našu zemlju, i najavio pakaip koji je potom trajao 78 dana.

Iako je narod, kako se pričao, naslućivao da će se nešto desiti, to su saznali ipak sa malih ekrana...O tome se upravo u medijima slušalo narednih 78 dana...

Voditelj je zatim pročitao sapštenje Generalštaba, koje je napade potvrdilo.

Kako je izgledao prvi dnevnik koji nam je saopštio da počinje napad na našu zemlju u kojem je, kako je kasnije objavljeno, ubijeno 2.500 ljudi od kojih 79 dece, pogledajte u video snimku ispod:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading