TIODOROVIĆ PROTIV POPUŠTANJA MERA: Prethodna noć je bila veoma teška, a biće još teže!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je jutros uoči početka sednice Kriznog štaba da će danas biti teško.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Branislav Tiodorović

- Prethodna noć je bila veoma teška, pune su nam kovid bolnice, imamo povećan broj pregleda u kovid ambulantama. Nemamo nijedan podatak o poboljšanju situacije. Mislim da bi trebalo da izdržimo do kraja ove nedelje s ovim merama.


Kada je reč o popuštanju mera za ugostitelje, Tiodorović kaže da će na prvom mestu biti stavovi kliničara koji se bore za svaki život.

- Imaćemo sagledavanje situacije u celini, ali održiva ekonomija koju smo sagledali da ipak funkcioniše. Vrlo je važno da sada budemo strpljivi i disciplinovani, verujem da je ogroman deo stanovništva spreman da sprovodi mere. Ovog trenutka nije situacija da bilo šta popuštamo. Narednih dana umesto da smirujemo situaciju, biće još teže - naglasio je Tiodorović.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba počela je jutros u 8 sati, a glavne teme biće rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, uslovi za ulazak u Srbiju i analiza stanja u školama. Prethodno je Vlada u nedelju na predlog Kriznog štaba odlučila da od 22. marta od 6 sati ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading