DOKTOR ŠEKLER OBJASNIO: 20 odsto onih koji su primili vakcinu će se zaraziti! Postoje dve vrste imuniteta, a mi merimo jedan!

Autor:

Vesti

22.03.2021

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor doktor Milanko Šekler gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi govorio je o vakcinama i koronavirusu i istakao da antitela nisu pravi pokazatelj da li je osoba zaštićena od kovida

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Dr Milanko Šekler

- Postoje dve vrste imuniteta, a mi merimo jedan. Dakle, merimo antitela, ali antitela nisu jedini pokazatelj i nisu uvek dobar pokazatelj. Može da se desi da nemate veliki broj antitela, ali da se ne zarazite, ili obrnuto. Dakle, ne treba da idete svaki čas da merite antitela. Istraživanja pokazuju da oni koji su se vakcinisali kineskom vakcinom, njih 20 odsto, može da se zarazi koronom, onaj ko se vakcinisao Sputnjikom verovatnoća je 10 odsto, a Fajzerom 7,8 odsto će se ponovo inficirati, ali to ne znači da će uopšte osetiti, ili imati teže simptome - objasnio je doktor Šekler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
srle

22.03.2021 22:59

Cuo sam danas za coveka kome su pocele da oticu noge nakon revakcinacije kineskom vakcinom i preminuo je. Toliko o tome.