BRANIMIR NESTOROVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Današnja medicina je automehaničarska, a ovo je terapija u koju se kune!

Autor:

Vesti

20.03.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš čuveni pulmolog dr Branimir Nestorović otkrio je da ga život nije mazio, ali i da smatra da je današnja medicina automehaničarska.

Foto: youtube.com/Moje Dobro
Branimir Nestorović

Doktor Branimir Nestorović, čije savete i priče svi sa pažnjom slušaju, smatra da je definicija uspeha raditi ono šta voliš i imati pored sebe one koje te razumeju i najvažnije - biti u miru sam sa sobom. On kaže da je bitno da sledimo svoje strasti i da znamo ko smo i gde pripadamo. Mnogo komunicira sa ljudima i kako se ispostavilo da mogu da slušaju njegova predavanja. 

Kako kaže, možda tu ima i pomalo narcisoidnosti u tome, jer svako ima svojih pet minuta slave, ali da ne misli za sebe da je zvezda.

Iako je uglavnom nasmejan i raspoložen, život ga nije oduvek mazio. Na teške životne situacije gleda kao na važne lekcije, a jedna od njih je period nemaštine, kad je na fakultet išao bez kaputa, uveravajući kolege da pravi šmekeri nose samo sako.

Doktor Nestorović smatra da kad širimo pozitivnu energiju ona se uvek vraća nama. "Kad ste energetski vampir usisavate negativnu energiju drugih, a ljudi bez morala uvek lošije prolaze u poslu i životu".

Doktor navodi da jedna od najboljih terapija, kojom se i sam leći, je muzikoterapija. Uz nju se sinhronizuje rad mozga, pre svega klasična muzika, melodije Mocarta, Vivaldija, Betovena. Kako kaže moderma muzika je problematična za nervni sistem zato ne može dugo da je sluša, i da veći deo dana uživa uz zvuk džeza.

O povezanosti emocija i bolesti postoji mnogo naučnih teorija i dr Nestorović u to veruje i podseća na reči čuvenog onkologa koji je govorio o raku kao bekstvu od realnosti.

Za razliku od lekara iz 17,18,19. veka koji su bili pravi doktori, Nestorović smatra da je današnja medicina automehaničarska u kojoj se leče simptomi, piše Alo. On objašnjava da se medicina ne bavi više spiritualnim delom našeg tela, iako svi znaju da mogu da se šlogiraju kad se uzbude, a kardiologija ignoriše sindrom slobodnog srca koji evidentno postoji. "Kad se kao lekar bavite time, kolege vas optužuju da ste neozbiljni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
nije on čist

20.03.2021 12:17

ovog čovek ne treba stavljati u novine nego u zatvor za nadrilekarstvo

Prof Ilankovic

20.03.2021 13:22

"Nestorović smatra da je današnja medicina automehaničarska u kojoj se leče simptomi..." Hvala što me citirate.

Vuk

20.03.2021 21:23

@Prof Ilankovic - Treba da se leči uzrok bolesti. A ne posledice bolesti.