Opasna prevara se širi internetom: I U SRBIJI KORONU LEČE LEKOM PROTIV ŠUGE!

Autor: Republika

Vesti

19.03.2021

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzimanje lekova protiv šuge za lečenje kovida-19 postao je internet i svetski trend koji je nažalost stigao u Srbiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje jednog američkog instituta da lek protiv šuge može da pomogne u prevenciji protiv koronavirusa, a koje je dostupno korisnicima interneta, može da izazove veliku opasnost po zdravlje.


Prodaja lekova protiv životinjske šuge je porasla jer su ga pojedinci koristili kao lek protiv korone.

Lekari iz crvene zone kovid ambulante u Batajnici Dejan Marković i Lazar Vrga upozoravaju građane Srbije da je korišćenje ovog leka veoma opasno i da može da ima neželjena dejstva.

- U tom istraživanju koje je dostupno na internetu piše da korišćenje tog leka može da spreči razvoj korone, ali nije jasno koliko te koncentracije leka mogu zvanično da utiču na to. Još uvek nije zvanično u programu lekova koji bi se koristili, pa tako je opasno uzimati ovaj lek na svoju ruku. Mogući su ozbiljni neželjeni efekti kao što je povećanje enzima jetre - rekao je u emisiji "Beogradska hronika" doktor Dejan Marković.

Njegov kolega sa prve linije fronta u kovid ambulanti u Batajnici Lazar Vrga istakao je da je vakcina najbolje sredstvo zaštite.

- Ja bih razumeo ljude da pokušavaju sve da bi se zaštitili da ne postoji vakcina, ali vakcina posotoji i ona je najbolje sredstvo u borbi protiv korone. Lek protiv šuge je opasan i ne bi se smeo korisiti, a i nije zvanično odobren u borbi protiv ovog virusa - dodao je Vrga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading