Kon o trenutnim merama: RAZMIŠLJAMO DA OTVORIMO FRIZERSKE I KOZMETIČKE SALONE!

Autor: Republika

Vesti

17.03.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, gostujući na televiziji Pink da postoji mogućnost preispitivanja mera za neke delatnosti kao što su frizeri i kozmetički saloni, a koje su, u skladu s donetim epidemiloškim merama za ovu sedmicu, od jutros zatvoreni.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predrag Kon

On se takođe osvrnuo na širenje britanskog soja korona virusa među decom.


Zbog širenja korona virusa među populacijom, skoro sve sve radnje, osim prehrambenih i apoteka morale su da obustave rad, što je dovelo do velikog nezadovoljstva među malim privrednicima, ali i građanima.

Nekima ublažiti mere, neke strožije kažnjavati

Iz tog razloga, dr Kon je izjavio da se ozbiljno razmišlja o tome da se donete mere barem malo ublaže i da se pojedinim uslužnim delatnostima omogući rad.

Po njegovim rečima, ovim bi za početak bili obuhvaćeni frizeri i saloni za lepotu, kao i još neke druge uslužne delatnosti.

Ipak, rekao je da bi trebalo strože kažnjavati one koji se ne pridržavaju epidemioloških mera.

Virus se spušta na mlađi uzrast

On se takođe osvrnuo na širenje britanskog soja korona virusa.

Ponovio je da je britanska varijanta koronavirusa do te mere izmenjena da ima veću sposobnost prenošenja i izazivanja ozbiljnijih oboljenja, čak i među mladima.

On je ukazao da se virus "spušta na mlađi uzrast".

Kon je rekao da je iz tog razloga i doneta odluka o prebacivanju đaka od petog do osmog razreda osnovne škole na onlajn nastavu. Iskustva drugih zemalja u kojima je britanski soj koronavirusa počeo da se širi i na decu su uzeta u obzir prilikom donošenja strategije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading