DR TIODOROVIĆ TRAŽI PRODUŽENJE MERA I UPOZORAVA: Čak 80 odsto zaraženih IMA BRITANSKI SOJ KORONE

Autor:

Vesti

16.03.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je u Kriznom štabu tokom sednice bila žestoka resprava, tvrdi epidemiolog Branislav Tiodorović.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Dr Branislav Tiodorović

- Niko od nas iz Kriznog štaba nije zadovoljan što je pooštravanje mera samo za ovu nedelju, ali ovakav kompromis je poslednja moguća mera da se izborimo s koronom. Čak 80 odsto zaraženih, po onome što rade naše laboratorije, dokazano je inficirano britanskim sojem za koji je se zna da je veoma zarazan, da se lako širi. Dobrim delom i zato imamo ovako mnogo pozitivnih, a dobrim delom i zbog nepoštovanja mera - kaže prof. dr Branislav Tiodorović, a prenosi "Telegraf".


Epidemiolog Tiodorović objasnio je i da shvata i one koji se zalaću za ekonomiju.

- Oni koji se zalažu za ekonomiju, što apsolutno možemo da shvatimo je dobro znamo da nije lako ljudima koji je rade, ali treba da znamo i da su zdravstveni radnici u strašnom problemu i da u bolnicama nema više mesta da se smeštaju teški pacijenti - ističe Tiodorović i dodaje:

- Mere važe do ponedeljka ujutru, a najverovatne će tada i biti sledeća sednica Kriznog štaba, kada ćemo tražiti produženje mera. Procena medicinskog dela Kriznog štaba je da podaci neće biti bolji, da ćemo čak imati i lošije brojke u taj ponedeljak i tražićemo produženje mera - naglašava Tiodorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading