Doktor Tiodorović: Ozbiljna situacija na jugu Srbije, mladi sve više oboljevaju

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

15.03.2021

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiološka situacija na jugu centralne Srbije je veoma ozbiljna, jer se povećava broj prvih pregleda i hosppitalizovanih pacijenata, ocenio je danas član Kroznog štaba dr Branislav Tiodorović nakon obilaska Vranja, Bujanovca i Preševa, prenosi RTS.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Branislav Tiodorović

- Moram da kažem da uočavamo, nakon terena koji sam obišao, ali i drugde u Srbiji, danima obolevanju mladi ljudi, da se virus više širi među njima. Nije u pitanju samo da li je to britanski virus koji je po nekima zarazniji, ali se može reći da mladi više oboljevaju. Posebno radno aktivno stanovništvo više oboljeva, ali počinju i deca i zato smo i doneli predloge da nam pored onoga što srednjoškolciimaju onlajn nastavu to procenimo - rekao je Tiodorović.

On je dodao daje vrlo blizu odluka da svi razredi osnovnih škola pređu na nastavu na dalljinu.


- Gledajući jutros strukturu pozitivnih u Vranju, uočava se da je broj dece od sedam do 15 godina već na nivou onoga što imamo kod srednjoškolaca - precizirao je Tiodorović.

Direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić rekao je da je situacija stabilna, ali teška i vrlo ozbiljna pre svega zbog velikog broja onih koji dolaze na prvi pregled, mkao i zbog velikog broja pacijenata koji dolaze u bolnicu.

- U poslednja četiri dana naše brojke su takve, da ne bismo imali gde da smestimo te ljude da nismo otvorili dodatne kapacitete. Evo, i danas je najavljeno otvaranje kapaciteta u Niškoj banji, i jednostavno ne prekida se taj lanac. Svi apeli koji na žalost stoje i koje država upućuje na žalost ne nailaze na prodno tlo - zaključio je Perišić, a prenosi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading