"OVO JE TRENUTAK DA PRESEČEMO!" Dr Lađević za potpuno zatvaranje?!

Autor: Republika

Vesti

09.03.2021

09:45

Direktor Centra za za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i jedan od koordinatora kovid bolnica u Srbiji Nebojša Lađević kaže da će broj novozaraženih i danas biti veliki.

printscreen/TV Prva
Nebojša Lađević

Prof. dr Nebojša Lađević je gostujući "Jutru" na TV Prva, rekao da je potreban prekid kontakata. Upitan da li to znači da se i on zalaže za potpuno zatvaranje poput dr Predraga Kona i dr Branislava Tiodorovića, on kaže da se slaže s njim a da je, na ovaj ili onaj način, neki prekid kontakata neophodan.

Prema njegovim rečima, i danas će u Srbiji biti prijavljen veliki broj novozaraženih, a kapaciteti bolnica kao i lekara su na izmaku. Doktor je podsetio da isti ljudi već godinu dana rade neprekidno i da su na izmaku snaga.

Ako se ovako nastavi, ističe dr Lađević, moraće i ne-kovid bolnice da se vrate u kovid sistem.

Na pitanje zašto je to tako, dr Lađević kaže da bi najbolje bilo da u kovid bolnice "odvedemo ove što prave žurke, da vide kako je to. A pošto nisu medicinski obučeni, mogli bi da rade kao fizički radnici i da prevoze te bolesnike", rekao je on.

- Ovo je apsolutno trenutak da presečemo taj tok. Najbolje bi bilo da napravimo pauzu u zaražavanju, a u tom periodu da maksimalno pojačamo vakcinaciju - istakao je dr Lađević i objasnio da bi najbolje bilo u tom scenariju puštati samo one koji idu na vakcinaciju.

Komentari (0)

Loading