DVE NAJVEĆE KOVID BOLNICE U PRIPRAVNOSTI? Đerlek: Evidentno pogoršanje situacije, ali ne očekujemo scenario iz decembra

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.02.2021

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da se narednih dana očekuje povećanje broja obolelih od korona virusa, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

RepublikaFoto: Tanjug/N.ANĐIĆ
Mirsad Đerlek

- Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno će doći na naplatu - istakao je Ðerlek.

On je za TV Pink rekao da je pogoršanje situacije evidentno, iako se ne očekuje scenario iz decembra, kada je u bolnicama bilo više od 9.000 ljudi.

Ðerlek je istakao da su se građani previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku, a zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine, čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da je neko odmah zaštićen.

On je rekao i da je zabrinut zbog epidemiološke situacije u Srbiji, a posebno kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta.

- Građani su se previše opustili, misleći da će vakcinacija sama da reši sve. Korona neće da se uplaši i pobegne, neće je rešiti ni vakcina, već moramo da je rešimo mi sami tako što ćemo biti kolektivno odgovorni - rekao je Ðerlek i dodao da je vakcinacija samo moćno sredstvo kojim ćemo doći do kolektivnog imuniteta.

On je dodao da i ponedeljkom redovno stiže kontigent Fajzerovih vakcina, a da se očekuje i 125.000 doza "AstraZeneke" do kraja februara.

- Stižu nam i dodatne doze Spunjika i, u svakom slučaju, mislim da će predsednik Vučić na sebi svojstven način obezbediti dovoljne količine vakcina kako bismo nastavili imunizaciju ovim tempom - rekao je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading