Vesić: Sinoćna žurka otežava produženje radnog vremena

Autor:

Vesti

14.02.2021

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo time što je Tužilaštvo odredilo pritvor trojici odgovornih za žurku u klubu "Musk maćine" na beogradskom Tašmajdanu, na kojoj je sinoć zatečeno više od 700 gostiju, i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

- Sretan sam i hvala Bogu što je Tužilaštvo odredilo pritvor za vlasnika kluba, menadžere, odnosno za one koji su namerno širili zaraznu bolest - kazao je Vesić za TV Pink.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je ta žurka otežala i svim drugim ugostiteljima, koji rade poštujući mere protiv virusa korona, da im se produži radno vreme nakon 20.00.

- Kada vidite ovakve slike, to otežava da drugi ugostitelji, koji se pridržavaju mera, rade posle 20 sati - navodi Vesić i dodaje da je, takođe, u Skadarliji prošle nedelje bilo nekoliko slučajeva kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Vesić navodi da ne razume ljude koji misle da treba da ugrožavajući živote drugih ljudi zarade još neki dinar radeći nakon dozvoljenog vremena, iako je maltene jedino u Srbiji u odnosu na Evropu moguće raditi do 20 časova.

- Ali, nekome nije dosta ni to, nego mora da pravi žurku u 23 sata za 700 ljudi. Ne znam kako ih nije sramota - istakao je Vesić.

Zadržavanje do 48 sati određeno je direktoru G. M, vlasniku L. D. i osnivaču F.A. kluba u kojoj je sinoć organizovana žurka, a oni će u roku od 48 sati biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Terete se za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading