UHAPŠENI ORGANIZATORI KORONA ŽURKE NA TAŠU: Preti im zatvor do tri godine!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

14.02.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, određeno je zadržavanje trojici odgovornih za žurku u klubu "Musk machine" na beogradskom Tašmajdanu, na kojoj je sinoć zatečeno više od 700 gostiju, i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

RepublikaFoto: Republika
Stanje zatečeno u "Musk machine" prilikom dolaska komunalne policije

Zadržavanje do 48 određeno je direktoru G. M, vlasniku L. D. i osnivaču F. A. ovog kluba, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Oni se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.


Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Posle saslušanja tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mere Vlade odnosno zabranu rada posle 20 časova.

 

 

 


Tužilaštvo, komunalna milicija i policija apeluju da se poštuju mere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donete zbog pandemije, a u suprotnom reagovaće se kao i sinoć.

Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalifikovalo kao prekršaj.

"Ova masovna žurka, u toliko sati je nezamislivo, bahato i drsko ponašanje, pa je akcija komunalne milicije i policije i nalog tužilaštva jedino adekvatan”, poručuju iz tužilaštva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading