OVO NIJE PRETNJA, NEGO ISTINA! Udovičić zabrinut: Zbog trenutka zadovoljstva, možete se kajati ceo život!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.02.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik VMC "Karaburma" Ivo Udovičić izjavio je danas je da zabrinjava što u poslednje dve nedelje raste broj pacijenata u kovid bolnicama i naglasio da, bez ozbira na rezultate u sprovođenju vakcinacije, ne smemo da se opuštimo dok se epidemija ne završi.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Ivo Udovičić

Udovičić je kazao da su kapaciteti VMC Karaburma popunjeni, kao i da su pune Infektivna klinika, bolnica u Mladenovcu, a da se popunjava i KBC Zemun.

- Plašimo se da ne dođemo u situaciju da bolnice, koje prelaze u nekovid režim, ponovo otvaramo za kovid pacijente. Ovo nije pretnja, nego istina - rekao je Udovičić na redovnoj pres konferenciji.

On je kazao da je pogoršanju situacije doprinelo opuštanje građana, verovatno i zbog masovne vakcinacije, što, kako je rekao, potvrđuju pacijenata koji se zaraze posle prve doze vakcine.

- Ne smemo da se opuštamo dok se epidemija ne završi i da dozvolimo da ono što smo postigli vakcinacijom, za šta dobijamo pohvale iz sveta, pokvarimo novim skokom broja zaraženih - rekao je Udovičić.

 

 

 

Apelovao je na sve da tokom predstojećih praznika budu oprezni i vode računa, posebno oni koji će praznike provesti na planinama i van Beograda.

- Ne dozvolite da se zbog nekoliko trenutaka zadovoljstva posle kajete do kraja života - rekao je Udovičić.

Osvrnuo se i na komentare da na konferencijama Kriznog štaba plaši građane, ističući da je upoznat sa situacijom i da 10 meseci radi u crvenoj zoni i jedinici intenzivnog lečenja gde se leče najteži pacijenti.

- Situacija je teška, voleo bih da kažem da epidemija nije strašna, da je ovo običan grip, ali mi koji radimo u crvenoj zoni znamo da nije tako - rekao je Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Branko

13.02.2021 13:42

Korona je opasna. Ostavlja i trajne posledice na pojedine organe ljudskog tela. Najviše napada krv i ostavlja ugruške.

Sabahudin

07.03.2021 16:05

Đenerale, da ti pojednostavim ! Imaš kera u dvorištu koji hoće da ujede, Ti se zatvoriš u kuću 2 nedelje i ker te neće ujesti, siguran si. Čim izađeš napolje odmah te ščepa. Možeš i da se vakcinišeš on hoće i dalje da ujede. Moraš se rešiti kera, ako me razumeš. I nije narod kriv, NIKADA. ZAPAMTI !!!