VOZAČI, OVO TREBA DA ZNATE! Čekanje na šalteru je istorija: Jednim klikom do zamene DOZVOLE i to na kućnu adresu!

Autor:

Vesti

02.02.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave "Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)", koji će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Elektronskoj usluzi građani mogu pristupiti preko sajta MUP-a http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/2021_02_02_obav.eusluge_vozacka+dozvola ili direktno na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/usluge/6093.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  istakao je na prezentaciji ove usluge da je Ministarstvo unutrašnjih poslova servis građana, da ide u korak sa vremenom i da će se sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana,  implementirati i učiniti dostupnim.

- Zahvaljujući našoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za informacione tehnologije, zahvaljujući svim ovim ljudima koji su puno učinili, došli smo i do ove mogućnosti da vozačku dozvolu produžimo, a da ne odemo na šalter, da ne moramo da čekamo u redovima i gubimo vreme - rekao je ministar Vulin.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova trudiće se da sve svoje funkcije iz upravnih poslova, sve ono što je komunikacija sa građanima, učini lakšim, bržim i savremenijim.  

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola preko Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

- Bezbednost podataka u ovom celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani  pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole - objasnio je Jovanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije
U kontrolnoj sobi

On je čestitao kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a, jer su pored mnogobrojnih projekata kao što su tehnički pregledi, elektronsko zakazivanje za lična dokumenta, i ovom elektronskom uslugom pokazali da su „udarna igla“ u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Elektronska usluga "Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)" omogućava građanima da preko portala eUprava, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko im je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading