POTRESNA PORODIČNA TRAGEDIJA ZBOG KORONE: Slobodan UMRO na dan Verine SAHRANE

Autor:

Vesti

20.01.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt specijaliste interne medicine dr Vere Vučićević zavila je u crno njenu rodnu Kuršumliju, ali i Gornji Milanovac, gde je živela i radila poslednjih decenija.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Slobodan i Vera Vučićević

Ona je preminula početkom januara u KBC Zvezdara od posledica koronavirusa. Da tragedija bude veća, na dan kada je Vera sahranjena u selu Gornja Vrbava, 9. januara, preminuo je i njen suprug Slobodan.

Kako je za Srpski telegraf ispričao Verin školski drug i nekadašnji novinar Zoran Pavlović, ni smrt nije mogla da ih razdvoji. Zajedno su otišli da negde s nebeskih visina paze na one koji su ostali.

IZA SEBE OSTAVILI DVOJICU SINOVA, JEDAN ŽIVI U AMERICI, DRUGI U BEOGRADU

 

BESPREKORAN LEKAR

- Veru sam upoznao u zabavištu. Rođeni smo istog dana, 1. oktobra 1948, i to nas je nekako zbližilo. Što bi rekla Desanka Maksimović "rođeni smo istog dana, od istih bolesti pelcovani..." Nakon njene smrti ostala je ogromna praznina u mojoj duši, kao da sam izgubio deo sebe - s tugom u glasu priča Zoran.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vera sa kolegom Zoranom

Sa suzama u očima evocirao je uspomene o Veri kao majci, prijatelju, ali i vrsnom lekaru i dijagnostičaru koja je brinula za svakog pacijenta koji je ikada kročio u njenu ordinaciju.

Zvona sa Hrama Svetog Nikole

Na njegovu i inicijativu školaraca druge generacije kuršumlijskih gimnazijalaca, kojoj su pripadali, na dan kada je ona sahranjena zvonila su zvona sa Hrama Svetog Nikole, prve zadužbine Stefana Nemanje u Kuršumliji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Bio sam tužan i očajan što zbog situacije s koronom na dan njene sahrane nisam mogao da je ispratim na večni počinak. Te večeri dobio sam vest da je preminuo i Slobodan. Šta reći, osim da je to tragedija jedne porodice i nesagledivi gubitak svih nas koji smo ih poznavali - rekao je Pavlović.

On je ispričao i kako su se upoznali Vera i Slobodan.

- Slobodan je završio Šumarski fakultet, na kojem je i doktorirao. Jedno vreme bio je direktor "Srbijašuma", a potom i profesor na Šumarskom fakultetu. Karijeru je započeo u "ŠIK Kopaoniku" u Kuršumliji, gde je i upoznao Veru. Bili su u skladnom braku skoro pet decenija - ispričao je Zoran.

- Ona je bila izuzetan čovek, lekar s besprekornom reputacijom, prijatelj kakav ne možete ni da zamislite. Bila je izuzetno lepa kao devojka, ali i kasnije, kao zrela žena. Najlepše na njoj bio je osmeh i dobrota kojom je plenila. Ako upitate bilo koga u Gornjem Milanovcu za nju, verujte mi, ne postoji čovek koji će vam reći makar jednu ružnu reč - ističe Pavlović.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zoran Pavlović

SKLADAN BRAK

Govoreći o njenom privatnom životu, naš sagovornik ističe da ga ne čudi što je odmah posle nje preminuo i njen suprug Slobodan.

Svi su je voleli

- Vera je bila temelj naše generacije, svi su je voleli. Sećam se, posle maturske zabave mi maturanti smo se okupili u parku i do svitanja smo pričali, šalili se i kovali planove za budućnost koja je bila pred nama. I danas se sećam pesme ptica iz tog parka koje su pevale u svitanje tog majskog jutra. Moje najlepše uspomene iz škole vezane su za prijateljstvo s Verom - sa setom u glasu ispričao je Zoran.

- Njih dvoje su imali izuzetno lep brak, supružničko poštovanje jedno prema drugom i ljubav koja se videla po sjaju u očima, koji je Vera imala kad god je pričala o mužu. Izrodili su dvojicu sinova, Aleksandra, diplomiranog inženjera šumarstva koji živi u Americi i ima dvoje dece, ćerku Mariju i sina Lazara. Njihov mlađi sin Vladimir je diplomirani farmaceut, živi u Beogradu i krajem marta ili početkom aprila treba da dobije prvo dete. Žao mi je što naša Verka nije dočekala i treće unuče, kome se neizmerno radovala - dodao je naš sagovornik.

Poslednji razgovor

- Poslednji put poruke smo razmenili krajem decembra. Ona je već tada bila bolesna, ali se više brinula za supruga, koji je bio u izuzetno lošem stanju i na ivici da ga priključe na respirator. Iako i sama teško bolesna, više je brinula za supruga nego za sebe. I tako je bilo do poslednjeg trenutka. E to je bila naša Verka - opisao je poslednji razgovor s drugaricom Zoran Pavlović.

Kako ističe Zoran, u Veri je imao iskrenog i bliskoj prijatelja kakav se retko sreće u životu.

- Poštovao sam je zbog njene iskrenosti, ali je uvek vodila računa da ne povredi čoveka. Bila je izuzetno brižna. Šta da vam kažem kad je za mog sina brinula kao da je njeno dete. Naime, moj sin dr Luka Pavlović je odmah nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu od marta prošle godine radio u KOVID bolnici Instituta za reumatologiju. Vera je stalno zvala i raspitivala se za njega jer je znala koliko je korona opasna. Nažalost, ova opaka bolest je na kraju i odnela - završava s tugom u glasu Zoran Pavlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading