MEDICINSKI FENOMEN U SRBIJI: Jelena rodila bliznakinje u razmaku od čak 22 sata! Helena i Dunja su dokaz da je život ČUDO

Autor: Republika

Vesti

14.01.2021

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malena Helena je na svet došla u 26. nedelji sa svega 820 grama, a njena sestra posle više od tri nedelje, priča mama Jelena Miladinov iz Beograda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mala Helena je rođena prevremeno sa svega 820 grama, a njena sestra bliznakinja Dunja rođena je čak 22 dana kasnije! Bila je teška 1.040 grama. Mama Jelena Miladinov (28), medicinska sestra iz Beograda, svoje ćerkice zove dva diva. I zaista, one su divovi, heroine, one su dokaz da je život čudo!

Jelena u razgovoru za jedan beogradski medij rekla da je u drugom stanju ostala zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Embrio-transfer joj je rađen u maju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Trudnoća je normalno tekla, sve je bilo u redu do 24. nedelje, kada je došlo do krvarenja. Otišla sam u bolnicu. Videli su da je jedna beba već krenula napolje i pomoću lekova odložili smo porođaj do 26. nedelje - priseća se ona.

Foto: Ilustracija

Jelena je bila svesna mogućnosti prevremenog porođaja, s obzirom na to da nosi blizance, ali nije očekivala da će se to desiti pre 35. nedelje i da će bebice toliko da porane.

Prva je na svet, 14. oktobra prošle godine, došla mala Helena. Dunja je rođena 5. novembra.

- Helenu sam videla kada sam je rodila, pre nego što su je prebacili na institut. Bila je baš mala. Toliko sam se uplašila... Rekla sam doktoru da nije moje, a on je rekao: „Upravo je to vaše.“ Dete nisam videla mesec i po dana dok nisam izašla iz bolnice - priča Jelena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bebe lepo napreduju: Dosta su različite

Jelena u borbi nije bila sama. Uz nju je uvek bio suprug Ivan. - Imala sam pomoć od supruga što se tiče hranjenja, povijanja... Sve smo radili zajedno. One su dobro, super napreduju. Iako su bliznakinje, dosta su različite, a ja volim bar malo da ih sređujem isto.

Doktori su prognozirali da će njena sestra bliznakinja Dunja biti rođena u januaru, ali tri nedelje kasnije opet je prokrvarila:

- S obzirom na to da je rođena sa 200 grama više, delovala je bucmastije i zrelije. Prava beba, samo što je bila manja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bliznakinje rođene sa razlikom od 22 dana prvi put su imale priliku da se sretnu ne kao većina dece u toplom domu, nego na intenzivnoj nezi:

- Kada sam 7. novembra otišla da ih vidim, jedna je bila u jednom delu intenzivne nege, druga u drugom. Spojili su ih kada su otišle na poluintenzivnu negu.

Iz bolnice je prvo izašla Dunja, a onda nakon 15 dana i Helena. Roditeljskoj sreći nije bilo kraja.

- Roditeljima bih poručila da veruju u svoje divove, da ne potcenjuju snagu tako malog bića, pošto su oni od rođenja borci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading